Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μυρμηγκάτο με ινδοκάρυδο της Χρύσας

Αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά
θα το λατρέψετε!!


SV103167 

Yλικά 
1 1/2 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα τρούφα
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 μπέικιν
1 βανίλια

για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα
4-5 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.σ σπορέλαιο


Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μίξερ,
εκτός από το ινδοκάρυδο και την τρούφα.
Χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

SV103129 

SV103130

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και την
τρούφα.

SV103131

SV103132

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει,
περίπου 40'.

SV103135

Αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί 10 λεπτά και το
βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. 

SV103137

SV103143

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5'.
Βάζουμε το κρύο κέικ πάλι μέσα στη φόρμα που το
ψήσαμε.Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και
περιμένουμε να το τραβήξει όλο.

SV103149 

Βγάζουμε το γλυκό σε πιατέλα.Λιώνουμε την
κουβερτούρα σε μπεν μαρί,προσθέτουμε λίγο ζεστό
νερό,το σπορέλαιο και καλύπτουμε το γλυκό.

SV103152

Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.

SV103184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...