Print Friendly and PDF

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Στεγνή μαγειρίτσα από τη Θεσσαλία

Ελαφρώς πειραγμένη και πεντανόστιμη!!

DSC_0008


Υλικά
1 κιλό περίπου συκωταριά αρνίσια πλυμένη καλά και κομμένη σε κομμάτια
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ή μισό και μισό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια
1 κουτί κον κασέ(ψιλοκομμένη ντομάτα)ή 1 1/2 κούπας φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
άνηθο μπόλικο ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν πολύ καλά.

DSC_0001

Ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.

DSC_0002

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε κι αυτά.

DSC_0003

Ρίχνουμε στο φαγητό την ντομάτα αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε.

DSC_0005

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου μία ώρα,
μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το άνηθο.

DSC_0006

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ένα ακόμη λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Η αρχική συνταγή απαιτεί μόνο συκωταριά,καθαρισμένη από τη 
μεμβράνη που την καλύπτει,εγώ έβαλα και το συκώτι τα υπόλοιπα που
το συνοδεύουν δηλαδή πνευμόνι,καρδιά κ.λ.π.
Το αποτέλεσμα…εξαιρετικό!

DSC_0012

Τη συνταγή παρουσίασε η κ.Κόχυλα.

3 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά γλυκιά μου Αλεξάνδρα!!Να περνάς καλά με υγεία και ευτυχία και πάντα να μας χαρίζεις όμορφες λαχταριστές δημιουργίες με έμπνευση και φαντασια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
      και σ'εσένα Καιτούλα μου.

      Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα γλυκά σου λόγια.
      Πάντα τα καλύτερα εύχομαι ολόψυχα!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  2. το εφτιαξα σημερα.Εξαιρετικο πιατο.

    Σ ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...