Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Παξιμαδάκια με αμύγδαλο

Για τον καφέ,το τσάι,το γάλα….

DSC_0024


Υλικά
2 κούπες καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη
7 αβγά
2 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
1 1/2 κιλό αλεύρι ανακατεμένο με
8 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη.

DSC_0004

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε για λίγο.

DSC_0005

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας,μέχρι να πάρουμε
μια ζύμη απαλή που δεν κολλάει στα χέρια.

 
DSC_0008

Φτιάχνουμε 3 μεγάλα ρολά και τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό  ταψί.

DSC_0009

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C ,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου.

DSC_0011

Βγάζουμε από το φούρνο και με μαχαίρι κόβουμε προσεχτικά τα ρολά σε φέτες.


DSC_0010

Αραδιάζουμε τις φέτες σε ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 150
βαθμούς για περίπου μισή ώρα ακόμη ή μέχρι να πάρουν τα παξιμαδάκια
μας όμορφο χρώμα πάνω κάτω.

DSC_0012

DSC_0013

Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε
κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα τροφίμων.

DSC_0029

Συνταγή από τη φίλη μου Μαρία Κονδυλάκη.

5 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το ένα ρολό θα το φάω μόλις βγει από τον φούρνο, πριν καν το κόψω σε παξιμαδάκια... Πολύ μου αρέσουν σαν συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ! Ειδικά αν έχουν μπόλικο αμύγδαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα συνταγή,μήπως μοιάζουν με τα καλοριζικα που πουλούν οι φούρνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Δεν θα έλεγα ότι μοιάζουν και πολύ όμως είναι εξίσου ΝΟΣΤΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!

      Δοκίμασε τα και θα δεις...
      Α.

      Διαγραφή
  3. θα τα δοκιμασω πολυ συντομα ,ομως εαν εχεις υποψη σου συνταγη για καλοριζικα ανεβασε την.Ευχαριστω πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Αν θέλεις στείλε μου το μέιλ σου για να σου στείλω μια συνταγή που εχω.
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...