Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Πέρκα φιλέτο με πατάτες στο φούρνο

Φτιάξτε το και με τσιπούρα ή φιλέτο γλώσσας.Εξαιρετικό!!!

DSC_0020

Υλικά
3 φιλέτα πέρκας ή γλώσσας κομμένα σε μερίδες
4-5 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1/3 κούπας λευκό κρασί
1/2 με 3/4 κούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα τα λεμόνια και το γούστο μας)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά,απλωτά, μέσα σε ταψί.

DSC_0014

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
C, με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να ψηθούν
οι πατάτες καλά.

DSC_0015

Συνταγή από τη φίλη μου Έλσα.

6 σχόλια:

  1. Και πολύ νόστιμο και εύκολο! Μπράβο!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τώρα εχω μπερδευτεί. Αναζητώντας μια συνταγή βρέθηκα εδώ με τις τόσο ωραίες φωτό που θαύμαζα πριν καιρό στο "συνταγές από σπίτι". Ή εγώ τα έχω λάθος στο μυαλό μου, ή εσείς μετακομίσατε,μαζί με την παλιά καλή ποιότητα ύλης και φωτογραφιών του "συνταγές από σπίτι" που τελευταία δεν με κάλυπτε.
    Όπως και να 'χει χαίρομαι που σας (ξανά)βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλωσόρισες.
      Ναι,εδώ και 8 μήνες τώρα εχω μεταφέρει τη δουλειά μου στην καινούργια μου σελίδα που μόλις ανακάλυψες.

      Καλή πλοήγηση και καλά Μα...γυρέματα!!!
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. Ωραία! Εδώ θα μείνω. :-)

      Διαγραφή
  3. Το ψαρι αν ψηθει τοση ωρα δεν θα διαλυθει? Μηπως χρειαζεται και αλουμινοχαρτο στο ταψι? ευχαριστω
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου στη φωτογραφία βλέπεις ακριβώς πως βγαίνει το φαγητό!

      Αν ωστόσο θέλεις να σκεπάσεις το ταψάκι σου,κάνε όπως νομίζεις...

      Να εχεις μια όμορφη μέρα,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...