Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Μπουγατσο-μηλόπιτα

Έρωτας……για γλυκό!!!

DSC_0044

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
 
για την κρέμα
1 litro γάλα
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κρόκους αβγών

για τη γέμιση με τα μήλα
6 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο(γεμάτη)
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες


άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι

DSC_0024


και τα σοτάρουμε πάνω σε δυνατή φωτιά,για περίπου 12-15 λεπτά
το πολύ,μέχρι να πάρουν τη μορφή που βλέπουμε στην φωτογραφία
που ακολουθεί.

DSC_0031

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Κρατάμε περίπου μια κούπα από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο
σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν.

DSC_0025

Στο γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε και ανακατεύουμε τους κρόκους,
το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

DSC_0026

DSC_0027

Όταν ζεσταθεί το γάλα της κατσαρόλας καλά,το αδειάζουμε με προσοχή
και ανακατεύοντας συνεχώς,στο μπολ με το κρύο γάλα.

DSC_0029

Μεταφέρουμε το μείγμα αμέσως και πάλι στην κατσαρόλα και βάζουμε
ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Σε ταψί με διαστάσεις 33x27εκ.απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα της
σφολιάτας.Αδειάζουμε πάνω τη χλιαρή κρέμα.

DSC_0028


DSC_0032

Πάνω από την κρέμα απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα.

DSC_0033

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.Αν θέλουμε γυρίζουμε
τις άκρες να κλείσουν.

DSC_0034

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου
30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει όμορφα το γλυκό μας στην επιφάνεια.

DSC_0039

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας μπόλικη
άχνη και κανέλα.

DSC_0047

Συνταγή του Β. Καλλίδη.

6 σχόλια:

  1. Φαίνεται υπέροχη! Να σε ρωτήσω (ελπίζω να μπορείς να μου απαντήσεις)..Η σφολιάτα σου φαίνεται λαχταριστή, τι μάρκα αγοράζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Να σου πω την αλήθεια κι εγώ πρώτη φορά τη δοκίμασα και πραγματικά μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!
      Είναι σφολιάτα Mr. Grant από το Μασούτη!
      Θα τη χαρακτήριζα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!!!!

      Δοκίμασε τη και θα με θυμηθείς....
      Καλή συνέχεια
      Α.

      Διαγραφή
  2. Η συνταγή είναι super! την έφτιαξα χθες και άρεσε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνταγή είναι πολύ ωραία αλλά μου βγήκε λίγο γλυκιά. Την επόμενη φορά (γιατί θα την κάνω σίγουρα) θα βάλω λιγότερη ζάχαρη! Ευχασιστούμε Αλεξάνδρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία έγινε.Μείωσα λίγο τη ζάχαρη επειδή διάβασα οτί βγαίνει λίγο γλυκιά.Άρεσε πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...