Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας

Κάντε τη μέρα σας ακόμη πιο γλυκιά με…απλά πράγματα!!!!

DSC_0055

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
400 γρ. αλεύρι(ίσως χρειαστεί και λίγο επιπλέον)
1 βανίλια
1/2 κ.γ. σόδα
λίγο αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια ακατάστατα με το μαχαίρι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε
μια λεία ζύμη.
Αν θέλουμε μπορούμε να χτυπήσουμε με το μίξερ,σε μέτρια ταχύτητα,
όλα τα υλικά για 2 λεπτά.
Η ζύμη είναι κολλώδεις,αν όμως δούμε ότι κολλάει περισσότερο
από όσο πρέπει προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.

DSC_0001

Ρίχνουμε στο μπολ τη σοκολάτα και την ενσωματώνουμε ζυμώνοντας
απαλά  στο μείγμα.

DSC_0002

Χωρίζουμε μπαλάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί
σε απόσταση μεταξύ τους.

DSC_0003

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τριγύρω.

DSC_0050


Συνταγή του Χ. Λάμπρου.

10 σχόλια:

  1. Ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα μπισκοτάκι! Ειδικά αν συνοδεύεται από γάλα για να βουτάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοστιμότατα!!!!!
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΝ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ!!!!
    ΑΙΓΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπερα Αλεξανδρα μου γλυκια...τα cookies που τα εφτιαξα ηταν καταπληκτικα,τραγανα κ διατηρουν το αρωμα τους οπως την πρωτη μερα.παρομοιες συνταγες που εκανα παλαιοτερα απο αλλα blogsδεν ετυχαν της δικιας σου γευστικης απολαυσης...μικροι μεγαλοι κ παππουδογιαγιαδες εχει πλακα που ρωτανε'' κι αυτο απο την κοπελια απο τη θεσσαλονικη?κι αυτο της Αλεξανδρας?μωρε παιδι μου μπραβο τση..λεει η γιαγια η ζακυνθινια!ασε..ασε..καθε μερα που κανω κατι δικο σου εχουμε κ παρασταση μετα..φιλακια πολλα.Καιτη Ν.Φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαίτη μου τι ωραία είναι αυτά που μου γράφεις!!!!!!!!!!!!!!!!
      Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι!!!

      Να μου τους χαιρετήσεις όλους στην οικογένεια και ας μην τους ξέρω,αλλά ιδιαίτερα πολλά φιλάκια στη γιαγιά!!!!!!!!!!!!!!

      Αδυναμίες βλέπεις,μια κι εγώ εχασα τη δικιά μου γιαγιά εδώ και χρόνια(κρητικιά η δικιά μου) και μου λείπει ακόμη!!

      Σε φιλώ καλή μου και ελπίζω ό,τι δοκιμάζεις να σας αρέσει το ίδιο και ακόμη περισσότερο!!
      Να έχεις μια όμορφη μέρα
      Α.

      Διαγραφή
    2. Καίτη μου το σχόλιο συ αυτό δεν θα το αναρτήσω, θα το κρατήσω μόνο για μένα!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Εγώ απλά θα σου πω ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
      σ'εσένα και σε όλη σου την οικογένεια!!!!


      Θα περιμένω τα νέα σου από τις δοκιμές των επόμενων.....
      Να έχεις μια όμορφη μέρα!!!
      Φιλάκια πολλά,
      Αλεξάνδρα


      Υ.Γ.Τα λουκανοπιτάκια είναι άλλη συνταγή!!

      Διαγραφή
  5. Αλεξάνδρα,καλησπέρα παρακολουθώ μετά μανίας τοsite σου για να βλέπω νέες αλλά και παλιές συνταγές. Απόψε έφτιαξα αυτά τα υπέροχα μπισκοτακια και μοσχοβολυσε όλο το σπίτι είναι τέλεια. Βεβαια εκανα για δεύτερη φορά και τα γεμιστά μετή λευκή σοκολάτα,γιατί μόνο ψιχουλα υπήρχαν στο μπωλ από προχθές.Τα παιδιά έχουν ξετρελαθει δεν τα χορταινουν,χρησιμοποιησα λευκή κουβερτουρα και τιςδυο φορές και σε αυτή σήμερα ψηφίδες σοκολάτας. Ευχαριστουμε πολύ. Φιλακια! !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, έκανα τα μπισκότα και έχουν τρομερή γεύση. Απλώς θέλω να μάθω γιατί μου γίνονται πολύ σκληρά και επίσης αν μπορώ με πάστα χρώματος να βάψω τη ζύμη για να τα κάνω χρωματιστά.

    Ευχαριστώ. Οι συνταγές σου είναι φοβερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου.
      Χίλια ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου,χαίρομαι να βοηθάω με τις συνταγούλες μου εστω και λίγο!
      Σχετικά με αυτά που ρωτάς.
      Όλες τις ζύμες μπορεις να τις χρωματίσεις με χρώματα σε πάστα όμως να ξέρεις ότι όλα αυτά τα χρώματα όσο και κατάλληλα να είναι για τρόφημα εξακολουθούν να περιέχουν ένα σωρό Ε και χρωστικές που μόνο καλό δεν κάνουν.
      Γι'αυτό λοιπόν θα σου έλεγα να χρωματίζεις μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις!!!!
      Τα μπισκοτάκια μπορει να σου βγήκαν σκληρά για διάφορους λόγους.
      Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς θα σου πω 1-2 πράγματα για να προσέξεις την επόμενη φορά που ίσως τα φτιάξεις ξανά.
      Δεν βάζουμε πολύ αλεύρι!
      Δεν παραζυμώνουμε το μείγμα αυτό θα κάνει τα μπισκότα μας σκληρά!Δεν τα παραψήνουμε!

      Ελπίζω να βοήθησα,
      να εχεις μια όμορφη μέρα.
      Φιλάκια πολλά,
      Α.

      Διαγραφή
  7. Μάλλον το παραζύμωμα έφταιξε. Θα το προσέξω την επόμενη φορά. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Όσο για τα χρώματα έχεις δίκιο, είναι μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

    Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...