Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με κόντιτα

Χρώματα κι αρώματα!

DSC_0038

Υλικά
2/3 κούπας μαργαρίνη
3 κ.γ. baking powder
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/3 κούπας ρούμι ή κονιάκ
1 1/3 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. αλάτι

1 κούπα κόντιτα διάφορα ή πορτοκαλιού αλευρωμένα με
2 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από τα κόντιτα σε μπολ και τα χτυπάμε
στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ για 4 λεπτά. 

0

Αλευρώνουμε τα φρουτάκια.

DSC_0031

Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.

DSC_0032

Αδειάζουμε σε πολύ καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 50-55 λεπτά.

DSC_0033

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό βγάζουμε το κέικ
από το φούρνο.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και με προσοχή ξεφορμάρουμε σε
σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σημ:Αγοράζουμε κόντιτα(κοκτέιλ φρούτων) όσο γίνεται καλύτερης
ποιότητας,για να έχει το κέικ μας ωραία γεύση.


DSC_0039

Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.

7 σχόλια:

  1. λατρευω τα νηστισιμα γλυκα!σιγουρα θα ειναι πεντανοστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται νοστιμότατο! Και είναι και νηστίσιμο! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοριτσια,ειναι πεντανοστιμο!! Φτιαξτε το,δεν εχει καμια διαφορα με το κανονικο που εχει αυγα,αντιθετως,ειναι και πιο ελαφρυ!!!
    Φιλακια,Α/Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορώ αντί για κόντιτα να χρησιμοποιήσω γλυκά του κουταλιού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν το εχω δοκιμάσει,
      ίσως αν στραγγίσεις το γλυκό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να μην έχεις κανένα πρόβλημα!!

      Καλή επιτυχία,
      Α.

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία συνταγή για κέικ θα το δοκιμάσουμε μπράβο συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, μπορώ να μην βάλω τα φρουτάκια γιατί δεν μας αρέσουν;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...