Print Friendly and PDF

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ανάποδη τούρτα με καρδιά από σοκολάτα

Διπλο-ΣΑΡΩΝΕΙ!!!!

DSC_0021

Υλικά
2  πακέτα σαβαγιάρ
1 κούπα νες καφέ  ανακατεμένο με
1 σφηνάκι κονιάκ

για την κρέμα
300 γρ. τυρί κρέμα
3 αβγά(κατά προτίμηση βιολογικά)
500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική ή ζωική με 35%λιπαρά
1 βανίλια
2 κούπες άχνη ζάχαρη
καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

1 κουβερτούρα(125 γρ.)λιωμένη και κρύα

κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας,εκτός από τα αμύγδαλα,σε μπολ
και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.

DSC_0001

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

DSC_0005

Σε βαθύ μπολ με διάμετρο 22-23 εκ. στρώνουμε διάφανη μεμβράνη που να 
καλύπτει πάτο και τοιχώματα και να περισσεύει από γύρω.

DSC_0002

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και στρώνουμε 3-4 στη βάση.
Καλύπτουμε με μπισκότα το μπολ γύρω γύρω.

DSC_0004

Αδειάζουμε αρκετή από την κρέμα πάνω στα μπισκότα.

DSC_0006

Στη λιωμένη και κρύα σοκολάτα ανακατεύουμε 2-3 καλές κ.σ. από το
μείγμα της κρέμας.

DSC_0007

Αδειάζουμε τη σοκολάτα ακριβώς στο κέντρο της κρέμας μέσα στο μπολ.

DSC_0008

Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ.

DSC_0009

Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει από γύρω.

DSC_0011

Βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλη νύχτα για να στερεοποιηθεί
καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.
Όταν είναι έτοιμο σηκώνουμε τη μεμβράνη από τα μπισκότα ακουμπάμε
επάνω μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε.Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το γλυκό.

DSC_0031

Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε
όπως μας αρέσει.

DSC_0030

29 σχόλια:

  1. fainete teleio!!!!!!!tha to kanw sigoura....einai san tiramisou????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Η τούρτα αυτή είναι πραγματικά πολύ πολύ πολύ νόστιμη!!!

      Γευστικά ,όχι,δεν θα έλεγα ότι θυμίζει τιραμισού.
      Είναι ελαφριά και κυριαρχεί η γεύση του αμύγδαλου,
      ενώ η σοκολάτα την απογειώνει!
      Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς....

      Καλό βράδυ από μένα
      Α.

      Διαγραφή
  2. polu eukolo alla kai poly emfanisimo, oti prepei gia giortes kai trapezia. polla mpravo kai pali!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι τόσο εντυπωσιακή και λες ότι ταυτόχρονα είναι και τόσο όμορφη που σίγουρα δελεάζει!! Πολύ καλή η παρουσίαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία Αλέκα μου
    Φαίνεται υπέροχο. Οι γεύσεις μ αρέσουν, η δε κρέμα είναι πεντανόστιμη.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαινεται. ωραία θα τη δοκιμάσω πολλα μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ ευπαρουσίαστη συνταγή, αλλά έχω μια απορία
    ποσα αμύγδαλα έβαλες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γλυκια μου Αλεξανδρα, η αναποδη τουρτα σου ειναι τοσο δελεαστικα εντυπωσιακη που δεν νομιζω οτι καποιος που το βλεπει απο τους φαν σου αλλα κ απο τους απλους επισκεπτες του μαγικου
    blog σου να μη μπει στον πειρασμο να την φτιαξει αμεσα..Τι να πω!!φανταστικο το styling το presentation...ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ..Καιτη Νεο Φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιτούλα,καλημέρα.
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε όλο το "πακέτο".

      Τώρα μένει να τη δοκιμάσεις κιόλας κάποια στιγμή και να μου πεις....
      Θα περιμένω ανυπόμονα....

      Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πάντα ευγενικά και όμορφα σχόλια που μου κάνεις.
      Α.

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτικη! Και γευση και εμφανιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. την κρεμα γαλακτος την κανεις σαντιγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κρέμα γάλακτος θα τη βάλεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα σου στο μπολ και θα τα χτυπήσεις ΟΛΑ ΜΑΖΙ!

      Διαγραφή
  10. αλεξανδρα μου η κρεμα μου βγηκε αραιη γιατι τι λαθος εκανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την εφτιαξα μαζι με τις κορες μου.Πολυ ευκολη και γρηγορη και φυσικα πεντανοστιμη.Αντι για αμυγδαλα λογω της ηλικιας των παιδιων,εσπασα μεσα γεμιστα μπισκοτα και εγινε φανταστικη.Πολλα μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα,

    ας μου απαντήσει κάποιος γιατί καίγομαι!!!! Ξέχασα να βάλω τη μεμβράνη από κάτω θα μπορέσω να το αναποδογυρίσω ή θα γίνει καταστροφή???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη στεναχωριέσαι αν δεν έχεις αφήσει μεγάλα κενά ανάμεσα στα μπισκότα να κολλησει κρέμα,θα βγει μια χαρά!!!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλεξανδρακι μου ομορφο, συγχαρητήρια για μια ακομη φορα εεεεεεεγραψες!!! Εκλεψε τις εντυπωσεις και δεν εμεινε τιποτα!Μπραβο σου κοπελα μου <3
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα! Μετά τα καταπληκτικά σοκολατάκια με φράουλα,
    θέλω να φτιάξω την τούρτα για παιδικό πάρτυ αλλά θα ήθελα να βουτήξω τα σαβαγιάρ σε κάτι άλλο εκτός από καφέ και λικέρ. Υπάρχει καμιά πρόταση?
    Σημ. Τα σοκολατάκαι θα τα επαναλάβω για το πάρτυ για έναν επιπλέον λόγο: δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω!!!

    Ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να κανω μια ερωτηση?εκανα την τουρτα απλα παρολο που την αφησα ολο το βραδυ στο ψυγειο και μεχρι την αλλη μερα οτ μεσημερι που την εκοψα η κρεμα ηταν ψιλορευστη δεν στεκοταν αφου εκοψα το πρωτο κομματι και μετα!γιατι?την χτυπησα πολυ την κρεμα ειχε σφιξει πολυ οταν την εριξα γτ εγινε αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου.
      Προφανώς και παραχτύπησες την κρέμα.
      Το γλυκό όπως μπορεις να δεις και στις φωτός στέκεται εξαιρετικά.
      Προσπάθησε ξανά χτυπόντας την κρέμα με προσοχή.
      Νομίζω ότι θα ενθουσιαστείς από το αποτέλεσμα.

      Καλή επιτυχία
      Α.

      Διαγραφή
  17. Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα για τις συνταγες σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα μου για τις συνταγες σου!!!!
    να ρωτησω κάτι εαν βαλω στην μέση νουτέλα αντι κουβερτούρα τι λες θα ταιριάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα!!!! Μου αρεσε πολυ η συνταγη και οντως γευστικα ηταν παρα πολυ ωραια , αλλα οπως ανεφεραν κι αλλοι η κρεμα δε σταθεροποιηθηκε οπως περιμενα....την αφησα στο ψυγειο ενα 24ωρο και ουτε καν κρυωσε...μηπως θελει καταψυξη....να σημειωσω οτι τη χτυπησα ελεγχομενα...μεχρι να πηξει ελαφρως...εγινε κατι λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΞΑΙΣΙΑ !!!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΡΕΛΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πανέμορφη εμφανησιακά και σιγουρα η γεύση της θα είναι ξεχωριστή. Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα αυγά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. K εμένα τελείως υγρή η κρέμα..κάτι δεν γίνεται σωστά μάλλον. Τα υλικά είναι σίγουρα γραμμένα όλα? Τι μπορει να φταίει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...