Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Τάρτα λεμόνι με σάλτσα κεράσι

SUPER!!!

DSC_0026

Υλικά
για τη βάση
1 1/2 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1/3 κούπας ηλιέλαιο(ίσως και λίγο παραπάνω,αν δούμε ότι το μπισκότο δε γίνεται συμπαγές)
1/4 κούπας ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού

για την κρέμα
2/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κορν φλάουρ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
1 1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κούπες φυτική κρέμα

σάλτσα κεράσι για την επιφάνεια

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε
και πατάμε με το χέρι να στρώσουν στον πάτο μιας κουμπωτής φόρμας
με διάμετρο 26 εκ.

DSC_0003

DSC_0004

Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για την κρέμα της τάρτας,εκτός
από τη φυτική κρέμα.

DSC_0005

Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά,μέχρι να γίνει διαυγής και να πήξει.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

DSC_0007

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και την ενώνουμε με την κρύα
κρέμα λεμονιού ανακατεύοντας απαλά.

DSC_0010

DSC_0011

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.

DSC_0012

Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει.
Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα κεράσι.
Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.

DSC_0013

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Αν θέλουμε,πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο καβουρδισμένο.

DSC_0046

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα  κεράσι θα χρειαστούμε:
1 κομπόστα των 800 γρ.
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ

Στραγγίζουμε τα φρούτα από την κομπόστα και βάζουμε το ζουμί μέσα
σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα επόμενα δύο υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα φρούτα που είχαμε αφαιρέσει
και τις δύο κουταλιές κονιάκ.

DSC_0028

Συνταγή της Β.Αλεξιάδου.

10 σχόλια:

  1. αγαπαω την ταρτα λεμονι , αγαπω και τα κερασια!οι φωτογραφιες εξαιρετικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη και πολύ εμφανίσιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται εξαιρετική!!!

    Όταν λέμε φυτική κρέμα, εννοούμε κάτι σαν Κρε-Τορρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιάννη!
      Ναι,KRE TORRE ή όποια άλλη φυτική σαντιγί θέλει κανείς να βάλει.
      Κανένα πρόβλημα.

      Καλή σου μέρα,
      Α.

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει πάρα πολύ η τάρτα λεμόνι και ο συνδυασμός με το κεράσι έχει ενδιαφέρον!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορούμε να βάλουμε και μαρμελάδα αντί για σάλτσα κεράσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι!
      Μια χαρά και η μαρμελάδα!

      Καλό απόγευμα,
      Α.

      Διαγραφή
  6. Geia sou Alexandra mou :)

    polu wraia h syntagi sou! skeftomai na tin kanw avrio alla epeidi den eimai latris tou hlielaiou 8a mporousa nomizeis na xrisimopoihsw bitam kai na tin psisw ligo tin basi opws kanoume se merikes syntages gia cheesecake?

    Se eyxaristw polu!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια καλήμου μπορεις να το κάνεις.
      Δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα πίστεψε με!!!

      Καλή επιτυχία θα περιμένω τις εντυπώσεις σου...

      Καλό Σ/Κ από μένα,
      Α.

      Διαγραφή
  7. Αλεξάνδρα καλησπέρα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη σάλτσα σε τούρτα ανακατεμένη με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή να τη απλώσω πάνω από την κρέμα .Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι ανάλογο ήδη αναρτημένο και δεν το έχω δει (παρόλο που είμαι φαν της σελίδας σου) Ευχαριστώ για το χρόνο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...