Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού

Σαρώνει!!!

DSC_0068


Υλικά
1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500ml γάλα φρέσκο
4 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 συσκευασίες Morfat Creamy ή 500 ml. KRE TORRE ή απλά 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης
6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 βαζάκι 400 gr. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα(Merent ή Nutella)


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

DSC_0002

Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα αραδιάζουμε
σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ..

DSC_0006

Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2-3 κ.σ.).

DSC_0005

Χτυπάμε την Morfat Creamy ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε
με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

DSC_0004

Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα,
τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας
και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

DSC_0008

Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση,μπισκότα -
πραλίνα – σαντιγί-σοκολάτα και αμύγδαλα.

DSC_0009

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ
για να «δέσει».Σερβίρουμε σε κομμάτια.

 DSC_0062

Συνταγή από τη φίλη μου Σμαράγδα.

36 σχόλια:

  1. etsi loipon me sarwse kai emena...kai exw meinei afwnh!tha thn ftiaxw oso mporw pio suntoma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΝΟΥΤΕΛΑ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΡΟΧΗ!
    Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε..οι εικόνες σου,όπως πάντα άλλωστε-,καταπληκτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται τέλεια!!!Θα την φτιάξω σύντομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Aλεξάνδρα γειά σου!!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαράγδα μου δεν είχα καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Φιλιά πολλά
      Α.

      Διαγραφή
  6. Φανταστική τούρτα και πολύ εύκολη! Όσο για την εμφάνιση, κλέβει καρδιές! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά πολύ εντυπωσιακή και λαχταριστή!!
    Οι φωτογραφίες σου μου αρέσουν πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εμένα που δεν μου αρέσουν τα γλυκά, μου τρέχουν τα σάλια.
    Και όσο για τις φωτογραφίες σου, όπως πάντα άπαιχτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φανταστικη!!μπραβο αλεξανδρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλεξάνδρα καλησπέρα ,
    Σάρωσε η τούρτα! Μας πήρε και μας σήκωσε. Υπέροχη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Μαριάνθη!!
      Τέτοια ν'ακούω!!!!!!!!!!

      Φιλάκια:)
      Α.

      Διαγραφή
  11. Η τουρτα φαινεται τελεια.Τα σαβουαγιαρ βρεχονται αρκετα ωστε να μαλακωσουν;Μηπως πρεπει να βρεξω ολοκληρα;Ειχα φτιαξει την τουρτα με λεμονι και τα σαβουαγιαρ δεν ηταν πολυ υγρα.Μηπως θελέι να τα βαλουμε ολα μεσα στο υγρο και μετα να τα πατησουμε για να φυγει το επιπλεον υγρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.

      Τα σαβαγιάρ τα βουτάμε στο υγρό μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε στο σκεύος που χρησιμοποιούμε με τρόπο ώστε η βρεγμένη μεριά του ενός να ακουμπάει στη στεγνή μεριά του άλλου.

      Σε καμία περίπτωση δεν τα βουτάμε ολόκληρα και τα στύβουμε μετά.
      Ετσι και θα "πανιάσει" το γλυκό μας και θα χάσει το ύψος του.
      Στα γλυκά με σαβαγιάρ τα μπισκότα μαλακώνουν όσο πιο πολύ στέκονται,από την υγρασία που έχουν οι κρέμες που τα αποτελούν.Αν τα βρέξεις σωστά και όπως σου λέω και φυσικά αφήσεις το γλυκό να σταθεί αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

      Η συγκεκριμένη τούρτα είναι από τις πιο νόστιμες και σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις.

      Θα περιμένω τα νέα σου...
      Να έχεις μια όμορφη μέρα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  12. ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΩ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΚΡΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.
      Πικρή δεν θα γίνει,απλά θα είναι λιγότερο γλυκιά.

      Καλή επιτυχία αν τη δοκιμάσεις...
      Α.

      Διαγραφή
  13. Αλεξανδρα μου,
    Την πραλίνα όταν την κάνω μπεν μαρι σκληραίνει αρκετα και δεν απλώνετε,μήπως να την βαζω ως εχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα γλυκιά μου.
      Γιατί σου σκληραίνει,βάζεις γαλατάκι;

      Αν μπορεις να την απλώσεις ως εχει δεν υπάρχει πρόβλημα.
      Ενα αλλο που κάνω εγώ είναι να βάζω τη νουτέλα πάνω στην κουζίνα όταν ψήνω κάτι στο φούρνο και έχει ζέστη, έτσι μαλακώνει χωρίς μπεν μαρί!

      Ελπίζω πάντως σαν γεύση να σας αρεσε το γλυκό....
      Καλό απόγευμα από μένα,
      Α.

      Διαγραφή
    2. Αλεξάνδρα γεια σου S.O.S.
      Μόλις ξεφορμάρησα την τούρτα και μου τρέχει η πραλίνα από τα πλαινά . Τι να κάνω; Το απόγευμα υποσχέθηκα να την πάω σε ένα πάρτι;
      Κατερίνα

      Διαγραφή
    3. Κατερίνα μου πως τρέχει η πραλίνα δεν μπορώ να καταλάβω!!!
      Τέλος πάντων βάλε την τούρτα για λίγο στην κατάψυξη να σφίξει κι ο Θεός βοηθός.

      Αυτό που τρέχει σίγουρα πάντως δεν είναι η πραλίνα αλλά η σαντιγί που μάλλον παραχτύπησες με αποτέλεσμα να κόψει και γι'αυτό τρέχει!!!

      Καλή επιτυχία....

      Διαγραφή
  14. Τέλειο απο εμφάνιση, οσο για την γεύση κατά την γνώμη μου χρειάζεται κάποιο παραπάνω άρωμα (λικέρ, ξύσμα) για να το κανει πιο "ενδιαφέρον" για τους ενήλικες, λατρεύτηκε ομως απο τα μικρά παιδιά! Η Nutella σκλήρυνε με το γάλα και αναγκάστηκα να προσθέσω λιγη σαντιγύ(4-5 κουταλιές γεμάτες) για να μπορεσω να τη στρώσω. Το έφτιαξα σε ένα μέτριο πυρέξ και μου πήρε ακριβώς 40 σαβουαγιάρ. Τα βούτηξα ενα ενα στο μίγμα με το γαλα για 4-5 δευτερόλεπτα, τα στράγγισα για άλλα 4-5 δευτερόλεπτα και βγήκαν τέλεια. Το μόνο που πρόσθεσα ήταν λίγη βανίλια στην σαντιγύ.
    Ευχαριστώ για την συνταγή! Τι άρωμα θα μου προτείνατε να προσθέσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατα την ταπεινή μου άποψη, η βανίλια είναι ό,τι καλύτερο αν θες να αρωματίσεις περισσότερο το γλυκό.

      Από κει και πέρα όλα είναι και θέμα προσωπικού γούστου φυσικά.
      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  15. Θα μπορούσε να γίνει και τούρτα παγωτό?
    Σκέφτομαι να την κάνω για τα γενέθλια του άντρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tην έχω κάνει το σαβ/κο και εντυπωσιάστικαν όλοι μικροί και μεγάλοι.
    ΥΠΕΡΟΧΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα,
    Πώς θα σου φαινόταν αν για ευκολία και μόνο βουτούσαμε τα σαβαγιάρ σε σοκολατούχο γάλα(milko κτλ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 500 ml γάλα τι το κανουμε?μόνο βρεθούμε τα μπισκοτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .......
      Εκτέλεση
      Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
      Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
      μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

      Διαγραφή
  19. Teleia!! Arese se olous gefsh kai emfanish!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την έκανα σημερα,αύριο που θα κοπει,θα σας πω αποτέλεσματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχετε καμία ιδέα για στόλισμα για παιδικό πάρτι????? Ηelpppp!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα με το γάλα η noutella γίνεται μια σκληρή μάζα. Το δοκίμασα όμως ζεσταίνοντας σκέτη τη noutella στο φούρνο μικροκυμάτων και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενα σχόλιο για όλες τις συνταγές..η μια καλύτερη απο την αλλη! Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους!Εγώ πρόσθεσα αρωματικό έλαιο ρούμι στη σαντιγυ και εδωσε μία εκλεπτισμένη εσανς!Πιστεύω ότι θα ταιριαζε και άρωμα βανίλιας.Επίσης,μου ξεράθηκε η νουτέλα στο μπεν μαρί...κατά τ άλλα πεντανόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τέλεια και πεντανοστιμη!!!!!
    Εγώ έβαλα από πάνω πολύ τριμμένη σοκολάτα και πολλά τριμμένα φουντούκια...
    έδωσαν μια άλλη νοστιμιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...