Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατένιο κέικ με μήλα

Γλυκοκατάσταση!!!

DSC_0043

Υλικά
250 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
100 ml. σπορέλαιο
50 ml. γάλα
1 φακελάκι baking powder ή 20 γρ.
100 γρ. κουβερτούρα
ελάχιστο αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 με 3/4 κούπας καρύδια χοντροτριμμένα(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

DSC_0003


DSC_0004

Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο.

DSC_0007

Προσθέτουμε κοσκινίζοντας,το αλεύρι με το baking ,το αλάτι και το κακάο.
Χτυπάμε ίσα να ενωθούν.

DSC_0008

Σε σκεύος ανακατεύουμε τους κύβους των μήλων με την κανέλα.

DSC_0009

Κόβουμε την κουβερτούρα με το μαχαίρι σε κομματάκια.

DSC_0010

Προσθέτουμε μήλα,κουβερτούρα και καρύδια στο μίγμα και ανακατεύουμε
με σπάτουλα απαλά.

DSC_0011

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 30 x 11 εκ.
στρωμένη με λαδόκολλα.

DSC_0012

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι,
αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSC_0046

Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα
να κρυώσει εντελώς.

DSC_0044

Το κέικ γίνεται ακόμη πιο νόστιμο, όσο περνάνε οι μέρες!

13 σχόλια:

  1. Υπέροχη η συνταγή σου και οι φώτος σου όπως πάντα!! καλώς σε βρήκα. Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!
      ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Είσαι καλά;
      Τα μικρά σου όλα καλά;

      Σ'ευχαριστώ Ελένη μου για τα γλυκά σου λόγια.
      Δεν σε ξεχνάω ποτέ!!!

      Να έχεις μια όμορφη και καλή βδομάδα.
      Θα τα ξαναπούμε...
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. Αλεξάνδρα μου και εγώ χάρηκα πολύ που σε βρήκα, τυχαία σήμερα, ψάχνοντας συνταγή για τυρόψωμο και έφτιαξα τα τυροψωμάκια σου τα οποία παρεπιτπτόντως έγιναν καταπληκτικά!!!!! Οι μικρές μου είναι καλά δόξα το Θεό. Και εγώ δεν σε ξεχνώ θα τα λέμε τώρα φιλάκια πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο και αυτό το κέικ!! Μπραβο Αλέκα!!
    Το έβαλα σε στρογγυλή φόρμα Νο 22 όπως μου πες και ήταν μια χαρά!
    Εύκολο αρκετά, μόνο που έβαλα μόνο 50γρ κουβερτούρα γιατί δεν είχα άλλη!!
    Σε ευχαριστώ!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Αλεξάνδρα,
    Κεικ απο τα λίγα. Μπράβο κι ευχαριστούμε για την υπέροχη, πρωτοτυπη συνταγή σου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ προτοτυπη συνταγη να παρουσιασεις ενα κεικ!Το εκανα χτες και εγινε πεντανοστιμο!Χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπέροχο κέικ, φαγώθηκε σε μία μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν εχω μπεικιν παουντερ,μπορω να βαλω φαρινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως δεν θα εχεις πρόβλημα!
      Καλή επιτυχία!!
      Α.

      Διαγραφή
  7. το εφτιαξα παρεουλα με τις μικρες μου! Πραγματι πολύ ωραια συνταγή!!!! Σιγουρα θα την ξαναφτιάξουμε σύντομα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσες φορες και να το φτιαξω βγαινει παντα τοσο υπεροχο, αφρατο και γευστικο Αλεξανδρα μου! Τα μηλα με τη σοκολατα ταιριαζουν απιστευτα (η δε κανελα βαζει κρυφα την πινελια της) και προσωπικα μου αρεσει πολυ αυτη η ελαφρα υγρη υφη του!! Πολλα συγχαρητηρια και πολλα ευχαριστω για ακομα μια φορα!
    Πολλα φιλακια!!! Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΛΕΙΟ!!!ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ,ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΚ.ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ...!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...