Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Κέικ με μήλα

Θα παρα-ΜΗΛΑ–τε!!!

 DSC_0011


Υλικά
6 κ.σ. βούτυρο μαλακό
2 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αβγά
3/4 κούπας ζάχαρη
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

άχνη για το πασπάλισμα(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι
να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

DSC_0001


DSC_0002

Προσθέτουμε και χτυπάμε στο μείγμα και το βούτυρο.

DSC_0004

Τέλος, κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ με τα χτυπημένα υλικά το αλεύρι και
ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα, ίσα να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!Δεν ανακατεύουμε πολύ.

DSC_0005


DSC_0006

Τέλος, προσθέτουμε τα κυβάκια του μήλου και κάνουμε ένα τελευταίο,
ελαφρύ ανακάτεμα.

DSC_0007

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 24x11 εκ. ή
σε στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο 20 εκ.  στρωμένα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 50-60 ή 40-45 λεπτά αντίστοιχα για το κάθε ταψί.
 
DSC_0008

Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι.
Αν βγαίνει στεγνό, είναι έτοιμο!
Βγάζουμε από το φούρνο.Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Μεταφέρουμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη!

DSC_0003


ΣΗΜ:Το μείγμα για το κέικ είναι σφιχτό, όμως μην σας προβληματίζει
έτσι πρέπει να είναι!

  DSC_0017

6 σχόλια:

  1. Πω πω φαίνεται τόσο αφράτο και λαχταριστό! Ό,τι πρέπει για το απογευματινό καφεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έφτιαξα το Σάββατο. Δεν ξέρω αν έχει μείνει κανένα κομμάτι και για μένα. Το έφαγε ο άντρας μου σχεδόν μόλις το έβγαλα. Με τα βίας τον έπεισα να περιμένει 10 λεπτά να κρυώσει για να το ξεφορμάρω!

    Συγχαρητήρια για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νόστιμο και πολύ έυκολο.
      Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  3. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΣΑΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!! ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ 50 ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ! ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα θα πω φανταστικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό είναι αλλά λίγο άγλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...