Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με πλιγούρι στη γάστρα

Σπιτικές νοστιμιές με άρωμα “μαμάς”!!!!

DSC_0001


Υλικά
για 3 μερίδες
3 μπούτια από κοτόπουλο
1 κούπα πλιγούρι
3 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο ή νερό
αλάτι,πιπέρι
50 γρ. περίπου ΒΙΤΑΜ
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βάζουμε το κοτόπουλο
να βράσει και να μαλακώσει.

DSC_0022

Σε γάστρα βάζουμε το πλιγούρι,αφού το ξεπλένουμε πρώτα κάτω από άφθονο νερό.

DSC_0024

Περνάμε το ζωμό μας από σουρωτήρι και μετράμε 3 κούπες.

DSC_0025

Προσθέτουμε το ζωμό και τις μερίδες του κρέατος μέσα στη γάστρα.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το ΒΙΤΑΜ,αλάτι και πιπέρι.

DSC_0026

Σκεπάζουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε το φαγητό σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,μέχρι να
μαλακώσουν τα υλικά μας και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. 

DSC_0027

Σερβίρουμε αμέσως!

DSC_0020

ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής μπορούν να προσαρμοστούν κάθε φορά,
ανάλογα με τα άτομα που πρόκειται να σερβίρουμε.


DSC_0017

2 σχόλια:

  1. Μμμμ τέλειο λατρεύω το κοτόπουλο αλλά και το πλιγούρι θα φτιαχτεί σύντομα.Να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πολύ ωραία συνταγή, απλούστατη και υγιεινή!
    Δεν έβαλα το βιταμάκι και πρόσθεσα λίγο παραπάνω ζωμό, για να προλάβει το κοτόπουλο να πάρει καλό χρώμα χωρίς να στεγνώσει εντελώς το πληγούρι.
    Έγινε πεντανόστιμο, ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...