Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Βιβλίο,τσάι και…τυροπιτάκια!!!

DSC_0015

Υλικά
1/2 πακέτο μαργαρίνη
1/2 κούπας σπορέλαιο
400 γρ. φέτα
1/2 κούπας τριμμένο κασέρι
2 αβγά μέτρια
400-450 γρ.αλεύρι ανακατεμένο με
2 κ.γ. κοφτά baking powder
1 κ.γ. ρίγανη
3/4 κ.γ. αλάτι

σουσάμι για το πασπάλισμα
αβγό για το άλειμμα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαργαρίνη,το λάδι και τα αβγά και ανακατεύουμε
καλά με σύρμα ή με το χέρι.

DSC_0046

Προσθέτουμε τη φέτα,το κασέρι,το αλάτι και τη ρίγανη.

DSC_0048

Τέλος,ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το ρίχνουμε και αυτό,
σιγά σιγά πάντα,στο μπολ με το μείγμα.

DSC_0049

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού και αραδιάζουμε σε
αντικολλητικό ταψί.Τα πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
Με πινελάκι τα αλείφουμε με το αβγό,αφού το χτυπήσουμε πρώτα ελαφρά.

DSC_0050

Πασπαλίζουμε με σουσαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω  περίπου 20-25 λεπτά ή
μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

DSC_0051


ΣΗΜ:Αντί για ρίγανη μπορούμε να βάλουμε σε ίση ποσότητα άλλο
μυρωδικό της αρεσκείας μας π.χ. άνηθο,δυόσμο κ.λ.π.


DSC_0011

2 σχόλια:

  1. Αυτά τα τυροπιτάκια λιώνουν στο στομά.
    Δοκιμάστε τα είναι υπέροχα!!!!
    Μπράβο Αλεξάνδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...