Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Το κινέζικο της Αλεξάνδρας

Αυτά λοιπόν τα νέα…

 
DSC_0016 

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
λίγο τζίντζερ τριμμένο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά καρεδάκια
3/4 κούπας καλαμπόκι κονσέρβας (καλά πλυμένο και στραγγισμένο)
1 σφηνάκι σόγια σος
2 κούπες βρασμένο ρύζι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο (προαιρετικά)
αλάτι,πιπέρι



Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι μας σε γουοκ ή σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο
ολόκληρο και το τριμμένο τζίντζερ.Σοτάρουμε να αρωματιστεί το λαδάκι
και αφαιρούμε το σκόρδο.

DSC_0001       

Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά,κομμένες σε λεπτούς
κρίκους και τις γυρνάμε να ψηθούν ελαφρά.

DSC_0002

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξουν
χρώμα και να γίνουν άσπρα.

DSC_0004


DSC_0005

Συμπληρώνουμε το καλαμπόκι.

DSC_0006

Συνεχίζοντας το μαγείρεμα,ρίχνουμε το σφηνάκι της σόγιας.

DSC_0007

Προσθέτουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε καλά.
Συμπληρώνουμε με προσοχή αλάτι (γιατί η σόγια είναι αλμυρή),και πιπέρι.
Σβήνουμε τη φωτιά.

DSC_0008

Εάν θέλουμε και για περισσότερη γεύση μπορούμε να χτυπήσουμε ελαφρά ένα
αβγό και να το προσθέσουμε στο φαγητό αμέσως μόλις το σβήσουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ψηθεί το αβγό με τη ζέστη από το φαγητό μας.

SV106405

ΣΗΜ:Είναι πολύ σημαντικό όλα τα υλικά μας να είναι κομμένα λεπτά!

DSC_0024_thumb3

6 σχόλια:

  1. ωραιο φαγητακι και θα βαλω καιτο αβγο, μου αρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγινε πολύ ωραίο, το δοκίμασα και ετοιμάζομαι να το φάω! Έβαλα και το αβγό, δίνει άλλη γεύση!
    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου,πολύ χαίρομαι που σου άρεσε.
      Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
      Καλό απόγευμα
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Kαλημέρα Αλεξάνδρα μου!
    Θα τη φτιάξω τη συνταγή σου..όμως μπορώ να χρησιμοποιήσω ρύζι σπυρωτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου,Χρυσούλα μου.

      Βάλε μέσα ό,τι ρυζάκι έχεις δεν υπάρχει πρόβλημα!
      Ελπίζω να σου αρέσει..
      Φιλάκια πολλά από μένα
      και μη χάνεσαι..
      Αλέκα

      Διαγραφή
  4. alexandra ekini h brun sauce ti akrivos einai ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...