Print Friendly and PDF

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μουστοκούλουρα

Κλασικά και αξεπέραστα!!

DSC_0043

Υλικά
350 ml. πετιμέζι
350 ml. νερό
1/2-3/4 κούπας ζάχαρη
500 ml. λάδι
2 κ.γ. γεμάτα baking powder ανακατεμένο σε
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 με 1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι

σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ,με τελευταίο το αλεύρι,το οποίο
το προσθέτουμε σιγά σιγά,μέχρι να πάψει το ζυμάρι μας να κολλάει.

DSC_0001


DSC_0003

Φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε και περνάμε
τη μια μεριά τους από σουσάμι.

DSC_0004

Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα
πάντα με το φούρνο.

DSC_0005

Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

DSC_0022

ΣΗΜ:Αντί για πετιμέζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μούστο.
Σε αυτή την περίπτωση θα βάλουμε 700 ml. μούστο, θα παραλείψουμε
το νερό και θα βάλουμε 2 κούπες ζάχαρη.

DSC_0034

Συνταγή από το βιβλίο της Μ.Μητσοτάκη.

1 σχόλιο:

  1. Αννα Μαρία είπε:

    Ειναι ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ!!Εβαλα και λιγο γλυκανισο μεσα,επειδη μ αρεσει ,και
    να πω οτι σε οσους αρεσουν τα κουλουρια πιο γλυκα,ας βαλουν ολη την ποσοτητα ζαχαρης( ¾)
    εγω που τα τρωω σχεδον αγλυκα,εβαλα τη λιγοτερη!!
    Με μιση δοση της συνταγης μου βγηκαν οντως 1 1/2 ταψι μεγαλο !!

    Σ ευχαριστω πολυ για τη συνταγη Αλεκακι!!

    Φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...