Print Friendly and PDF

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αλμυρό κέικ με σαλάμι μπίρας

Μπίρα τις άγκυρες!!!

DSC_0005

Υλικά
150 γρ. ΒΙΤΑΜ
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά και 1 ασπράδι
1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα φέτα τριμμένη
1 κούπα κίτρινα τυριά
1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι,πιπέρι
1 κ.γ.baking powder
100 γρ. σαλάμι μπίρας ή Ουγγαρίας
λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ το ΒΙΤΑΜ με τα αβγά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αλλαντικά και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
 
DSC_0042

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα δύο υλικά.Ανακατεύουμε.

DSC_0043


DSC_0044

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 30x11 εκ..

DSC_0045

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω στους
170 βαθμούς C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα
και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο
του κέικ.

DSC_0051

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και να κρυώσει (θα κάτσει ελαφρά,αλλά έτσι γίνεται).
Ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Όταν το κόψουμε,στο εσωτερικό φαίνεται σαν “λασπωμένο, γευστικά όμως,
δεν είναι έτσι,αντιθέτως μάλιστα,είναι πολύ αφράτο. 

DSC_0009

ΣΗΜ:Αν θέλουμε λιγότερη “ψίχα” και περισσότερη κόρα,το φτιάχνουμε αντί
για κέικ σαν πιτούλα,ψήνοντάς το σε ταψί με διαστάσεις 31 x24 εκ..

7 σχόλια:

  1. Από τις πιο ωραίες λύσεις, τα αλμυρά κέϊκς, για κολατσιό στη δουλειά, το σχολείο ή το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο αλμυρό κεκάκι Αλέκα μου
    Μου άρεσε η προσθήκη σαλαμιού μπύρας.
    Θα το δοκιμάσω.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. geia sas, an to giaourti den einai straggisto peirazei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά καλή μου φίλη.
      Δοκίμασε το και περιμένω εντυπώσεις....

      Καλή σου μέρα
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο Site σας,

    Θα μπορούσα να ετοιμάσω το μείγμα από βραδύς, να το βάλω ψυγείο και την επόμενη να προσθέσω σαλάμι, μαϊντανό και ψήσιμο?
    Είναι εύκολη συνταγή απλά λόγω φόρτου άλλων εργασιών θέλω να δω αν έχω αυτή την επιλογή.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Σχετικά με την ερώτηση σου τώρα,
      αν και είναι κάτι που δεν το εχω δοκιμάσει
      ποτέ,πιστεύω ότι μάλλον το αποτέλεσμα δεν θα είναι πετυχημένο!
      Από κει και πέρα μόνο μια δοκιμή μπορει να μας δώσει σίγουρη απάντηση.

      Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να φανώ χρήσιμη.
      Καλό απόγευμα,
      Α.

      Διαγραφή
  5. Αλεξάνδρα μου το κέικ σου με έβγαλε ασπροπρόσωπη και στους κουμπάρους αλλά κυρίως στην πεθερά!!! Αφού μου ζήτησε και την συνταγή! Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο. Μας άρεσε πολύ και με σαλάμι Ουγγαρίας, έδωσε πιο έντονη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...