Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγανά κολοκυθάκια τηγανητά

Σίγουρα κάπου τα δοκιμάσατε, σας ξετρέλαναν και
αναρωτιόσαστε… Πώς φτιάχνονται;

DSC_0049

 

Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα πολύ λεπτά
αλεύρι

λάδι για το τηγάνι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε  τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε σε πάρα πολύ λεπτές φέτες με το ειδικό εργαλείο που υπάρχει
για αυτή τη δουλειά ή αν δεν το έχουμε, με έναν καθαριστή λαχανικών
(αυτό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε αγγουράκια,πατάτες κ.λ.π.).
Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό.

DSC_0030

Τα αφήνουμε έτσι για μισή μέρα (ετοιμάστε τα νωρίς το πρωί για να τα
τηγανίσετε το μεσημέρι).
Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από αλεύρι.

DSC_0031

DSC_0032

Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

DSC_0033

Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το
παραπανίσιο λάδι.

DSC_0040

Αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

DSC_0051

10 σχόλια:

  1. Πλάκα κάνεις Αλεξάνδρα μου!
    Αυτό το τόσο νόστιμο είναι τόσο απλό;;;
    Το είχα φάει σε ένα ταβερνάκι..και αναρωτιόμουν!
    (Και τώρα αναρωτιέμαι..τι αναρωτιόμουν αφού είναι τόσο απλό!!;)

    Χάθηκα για λίγο επειδή δεν είχα ίντερνετ.
    Όμως τώρα επιστρέφω και βλέπω ότι ανάρτηση έχασα!
    Δεν θέλω τίποτα να μου ξεφύγει απ τις υπέροχες συνταγές σου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,Χρυσούλα μου.

      Όπως ακριβώς το λες:
      "αυτό το τόσο νόστιμο είναι τόσο απλό"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς..
      Δεν υπάρχουν!!!!!!!!!

      Χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημα με το ιντερνετ και επέστρεψες πάλι στην παρέα μας.

      Φιλάκια,καλό απόγευμα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. Τα δοκίμασα σήμερα Αλεξάνδρα μου μιας και τα κολοκύθια τα έχουμε άφθονα απ τον κήπο και όντως το αποτέλεσμα ήταν όπως το περίμενα.
      Βέβαια μου πήρε ώρα μέχρι να τα κάνω λεπτά γιατί δεν έχω μάθει να χρησιμοποιώ άνετα το ξυστράκι αλλά θα συνηθίσω.
      Πολύ μας άρεσαν!

      Διαγραφή
  2. δηλαδή το μυστικό είναι να μείνουν πολύ ώρα στο νερό;
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και συνοδευουμε την ομελετα μας με κολοκυθακια τραγανα!!
    Σουπερ τραγανα και νοστιμα!!
    Μπραβο Αλεκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα κολοκυθάκια δεν υπάρχουν!!!!!!! Είναι όλα τα λεφτά ακόμα και κρύα εξακολουθούν να είναι τραγανά ,εξαιρετική συνταγή Αλεξάνδρα μου κι εγώ αναρωτιόμουν πως τα έφτιαχναν μπράβο και πάλι μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξάνδρα, η συνταγή σου είναι το κάτι άλλο!!! Μόλις έκανα τα κολοκυθάκια με τον τρόπο αυτό και όλοι ξετρελάθηκαν εδώ (στη Βουλγαρία).
    Είχα κάνει και άλλες φορές με κορκούτι, αλλά καμιά σχέση με αυτά. Να' σαι καλά και να συνεχίζεις να βάζεις αναρτήσεις, σε χρειαζόμαστε!
    Μπράβο και Ευχαριστώ!!!
    Alexandra - Θεσσαλονίκη - Σόφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπεροχα..χρονια αναρωτιομουν πως γινονται,μπραβο για ολες τις υπεροχες συνταγες σου κ για το οτι τις μοιραζεσαι μαζι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πιο ωραία και τραγανά κολοκυθάκια!
    Και τόοοοοοσο απλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...