Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλβάς με ούζο

Γλυκόπιοτος !!!

DSC_0012

Υλικά
3/4 κούπας σπορέλαιο
2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα

για το σιρόπι
4 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας
5 κ.σ. ούζο
1/2 κ.γ. γλυκάνισο (υπάρχει σε φακελάκια στα Σ/Μ στα ράφια με τα μπαχαρικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν σε κατσαρόλα.

DSC_0031 

Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να σκουρύνει όμορφα.

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με το σιμιγδάλι,προσθέτουμε την
αμυγδαλόψιχα να σοταριστεί κι αυτή για λίγο.

DSC_0033

Αδειάζουμε μέσα στο σιμιγδάλι το σιρόπι περνώντας το από σουρωτήρι.

DSC_0036 

Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μια πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα
σκεπάζοντας με το καπάκι.

DSC_0037

Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.

DSC_0017

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας μπόλικη κανέλα,αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο
ή στολίζοντας με μια ροζέτα άγλυκη σαντιγί.

DSC_0054

3 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ωραίο και ασυνήθιστο θα το φτιάξω σίγουρα.Να είσαι καλά καλό απόγευμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ προκλητική σε βρίσκω και ΔΕΝ θ αντισταθώ.Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι λατρεμένος και το ούζο,ομοίως!!!
    Μπράβο έμπνευση και πάντρεμα!
    Καλή συνέχεια...θα σε παρακολουθώ!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι φανταστικος!!!!Ειδικα σε οποιον αρεσει η γευση του ουζου,τον συνιστω ανεπιφυλακτα!!!!
    Αξιζει κανεις να τον δοκιμασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...