Print Friendly and PDF

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πατατόπιτες στα γρήγορα

Θέλει και η πατάτα την …πίτα της!

DSC_0012

Υλικά
5-6 πίτες για σουβλάκι σπιτικές ή έτοιμες
1 κ.γ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε φέτες για τηγάνι
1 μέτριο κρεμμύδι
τυρί φέτα σε μακρόστενα κομμάτια
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
κέτσαπ,μουστάρδα


Εκτέλεση
Σε μπολ κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και
αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0003

Αν οι πίτες μας είναι έτοιμες από την κατάψυξη,τις περνάμε στα πολύ γρήγορα
κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε όρθιες να στραγγίσουν.

DSC_0002

Βάζουμε σε τηγάνι να ζεσταθεί καλά,την 1 κ.γ. λάδι που αναλογεί στην
κάθε πίτα και τις περνάμε μία-μία από το τηγάνι να πάρουν χρώμα.
Τις αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0001

Τηγανίζουμε την πατάτα.Βγάζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με
ρίγανη και αλάτι.

DSC_0006

Σε πιάτο βάζουμε μία-μία τις πίτες και γεμίζουμε με πατάτες,κέτσαπ,μουστάρδα,
λίγες φέτες από το κρεμμύδι και ένα μπαστουνάκι τυρί φέτα.

DSC_0007

Τυλίγουμε και σεβίρουμε αμέσως!


DSC_0023

ΣΗΜ:Αν θέλουμε,δεν τηγανίζουμε τις πατάτες αλλά τις φτιάχνουμε
σαν τηγανητές στο φούρνο όπως έχω κάνει εγώ εδώ.
Επίσης παραλείπωντας τη φέτα οι πίτες μας γίνονται νηστήσιμες.

DSC_0021 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...