Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Χοιρινός γύρος

Γυροβολιές!

DSC_0067
 

Υλικά
για 3-4 μερίδες
500 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με λίγο λίπος
ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
αλάτι,πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη


Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε λεπτά κομμάτια.

DSC_0037

Το απλώνουμε σε σειρές σε σκεύος,πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
και ρίχνουμε ξίδι.Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσει το κρέας.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1.30 με 2 ώρες να μαριναριστεί.

DSC_0040

Βγάζουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

DSC_0055

Ρίχνουμε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και αφήνουμε να
τηγανιστεί και να ροδίσει.

DSC_0056

Σερβίρουμε σε πίτες για γύρο με σαλάτα της επιλογής μας.

DSC_0080

ΣΗΜ:Αν θέλουμε,προσθέτουμε στο κρέας και μερικές πανσέτες για να
γίνει ο γύρος ακόμη πιο ζουμερός.


DSC_0060

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και καλή αρχή στο κανάλι σου!

    Ο γύρος φαίνεται νοστιμότατος, απ'την εμπειρία σου πόση ώρα περίπου χρειάζεται να τον τηγανίσω και σε ποια θερμοκρασία?

    Γενικώς έχω ένα θέμα με τα τηγανιτά -φοβάμαι μη μου μείνουν ωμά- κι έτσι συνήθως τ'αφήνω παραπάνω με αποτέλεσμα να μην είναι ζουμερά ...Βασικά μου γίνονται χάλια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

      Θα σου έλεγα ότι τα 10-15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία είναι αρκετά για να γίνει το κρέας σου όπως πρέπει.
      Πάντα βέβαια παίζει ρόλο και το κρέας,το σκεύος που το ψήνουμε...

      Στο περίπου όμως νομίζω ότι ο χρόνος που σου δίνω είναι καλός για να σου γίνει όπως πρέπει.

      Καλή επιτυχία αν τον δοκιμάσεις.
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίος μου βγήκε!
    Εύκολος, γρήγορος, τον εξαφανίσαμε!

    Ευχαριστώ!! =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...