Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Zυμαρικά με σολομό

Gourmet…αλχημείες!!!
DSCN1791


Υλικά
500 γρ.ζυμαρικά(πέννες,ταλιατέλες,βίδες)
500 γρ. σολομό φρέσκο
250 ml.κρέμα γάλακτος light
1 σφηνάκι βότκα
4 κ.σ.λάδι
αλάτι,πιπέρι
άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε αλατισμένο νερό al dente!

DSCN1767

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σολομό.

DSCN1762

Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια μπουκιάς.

DSCN1763

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι μας να ζεσταθεί και
σοτάρουμε το σολομό.

DSCN1764

Σβήνουμε με το σφηνάκι της βότκας.

DSCN1769

Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό μας και
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

DSCN1772

Συμπληρώνουμε με το άνηθο,αλάτι,πιπέρι και παρμεζάνα.

DSCN1774

Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και βάζουμε μέσα στην
κατσαρόλα με τη σάλτσα τα ζυμαρικά μας τα οποία στο
μεταξύ έχουν ετοιμαστεί (τα παίρνουμε με κουτάλα μέσα
από την κατσαρόλα στην οποία έβρασαν χωρίς να έχουμε
στραγγίσει το νερό τους).

DSCN1776

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!!!

DSCN1796

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...