Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τοκιτούρα-Tokitura

Δεν πρόκειται για κάποια περίεργη Γιαπωνέζικη
σπεσιαλιτέ αλλά για την παραλλαγή ενός
συναρπαστικά εύκολου και νόστιμου
πιάτου από τη γειτονική Ρουμανία!

DSC_0257

Υλικά
ελαιόλαδο
μοσχάρι (μαλακό κομμάτι π.χ.χτένι από σπάλα) ή χοιρινό με λίγο λίπος
μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
τυρί φέτα
αβγά ανάλογα τα άτομα
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτά και μακρόστενα κομμάτια.

DSC_0232

Κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια.

DSC_0236

Τα σοτάρουμε προσεκτικά σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

DSC_0239

Όταν είναι έτοιμα το κρέας και τα μανιτάρια τα “δένουμε”
με τυρί φέτα τρίβοντας με το χέρι

DSC_0243

και αβγά ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού και
τον αριθμό των ατόμων που θα φάνε.

DSC_0245

Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη (5-6 περίπου) και σερβίρουμε!

DSC_0248

ΣΗΜ:Αν θέλουμε δεν βάζουμε τα αβγά μέσα στο κρέας αλλά τα τηγανίζουμε
χωριστά (μάτια) και τα βάζουμε από πάνω σερβίροντας.
Σε όσους αρέσουν οι πιπεριές μπορούν προς την αρχή να προσθέσουν.
Στην Ρουμανία το πιάτο συνοδεύεται με μαμαλίγκα (mamaliga) από καλαμπόκι.
Εδώ μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Συνοδεύουμε με λευκό κρασί.


DSC_0272

Συνταγή από το φίλο Παναγή Δελακά.

DSC_0281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...