Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Υπέροχο Tiramisu!!!

Μια επαγγελματική συνταγή άκρως πετυχημένη!!!


SV109965

Υλικά
για τη βάση
4 αβγά
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder

για την κρέμα
1 morfat στο τενεκεδάκι
1 philadelphia light(200 gr.)
2 κρόκους αβγών
1 κούπα άχνη
λίγο κονιάκ

για το σιρόπι
4 κ.σ.νερό
3 κ.σ. νες καφέ

κακάο για να καλύψουμε την επιφάνεια


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε μπολ και χτυπάμε
με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.

SV109912

SV109914

Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
μέχρι να βγαίνει στεγνή η μύτη του μαχαιριού όταν τη
βυθίσουμε στο κέικ.

SV109915

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

SV109931

Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι
να αφρατέψει το μείγμα μας καλά.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι για το βρέξιμο της βάσης.

SV109945

SV109946

Χωρίζουμε τη βάση μας σε 2 ή 3 πάτους(εγώ χωρίζω σε 3)
Βρέχουμε ελαφρά τον κάθε πάτο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε.

SV109947

SV109948

Απλώνουμε την αντίστοιχη ποσότητα της κρέμας στον κάθε πάτο.

SV109949

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε
με τα υλικά μας.

SV109950

Κοσκινίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο κακάο!

SV109952

Πριν το σερβίρουμε ,αφήνουμε να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο
για να ενωθούν τα υλικά.

SV109960

Για μένα μακράν το καλύτερο Tiramisu!!!!

SV109968

7 σχόλια:

  1. Πράγματι..είναι ένα Υπέροχο τιραμισού!!
    Εύκολο, με λίγα υλικά, και αρκετά ελαφρύ για γλυκό!! Το ευχαριστηθήκαμε!!
    Μπράβο σου Αλέκα !!!
    =)
    Απλά τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα να σε ρωτήσω, μπορώ να βάλω μασκαρπόνε αντί για φιλαδέλφεια? και αντί για νες καφέ, πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εσπρέσο που μου αρέσει περισσότερο το άρωμά του?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Εύη μου.
      Και βέβαια μπορεις να χρησιμοποιήσεις μασκαρπόνε και εσπρέσο στη θέση του τυριού κρέμα και του Νες αντίστοιχα.
      Θα γίνει εξαιρετικό!!!!

      Θα περιμένω εντυπώσεις....
      Καλό βράδυ και καλή επιτυχία,
      Α.

      Διαγραφή
  3. Τελικά μάλλον έκανα παραλλαγή της συνταγής, αλλά βγήκε υπέροχο, εύκολα και γρήγορα. Όλοι έγλυφαν τα δάχτυλά τους! Μασκαρπόνε δεν βρήκα, οπότε έβαλα φιλαδέλφεια. Ο καλός μου ήθελε το παντεσπάνι καφετί, οπότε έβαλα κ λίγο κακάο. Μάλλον το ταψάκι μου είναι πιο μεγάλο από της συνταγής και δεν έγινε τόσο ψηλό, οπότε το κόψαμε στα δύο. Κονιάκ δεν είχα κι έβαλα μαύρο ρούμι. Για τα υπόλοιπα ακολούθησα τη συνταγή σου! Και λέω να την ξανακάνω σήμερα γιατί το ζητάνε κι άλλοι. χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Εύη μου.
      Οι αλλαγές δεν ήταν και τόσο φοβερές για να αλλάξουν το αποτέλεσμα για ένα γλυκό ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ούτως ή άλλος!!!

      Χαίρομαι παρα πολύ που το ευχαριστηθήκατε!!
      Να'σαι καλά κορίτσι μου.

      Υ.Γ.Το παντεσπάνι είναι εξαιρετικό και για άλλες τούρτες να έχεις υπ'όψιν.

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  4. ηθελα να κανω μια ερωτηση...τι αλλο μπορουμε να βαλουμε στην συνταγη αντι για το μορφατ?Ειμαι στο εξωτερικο και ειναι πολυ δυσκολο να το βρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα !
    Την κρέμα που έχει κρόκους αυγών δεν τη ψήνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...