Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Tiramisu χωρίς αβγά


Ένα πεντανόστιμο tiramisu,χωρίς αβγά,
έτοιμο σε χρόνο μηδέν!!!

Ποιος μπορεί να του αντισταθεί;


SV102810

Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
κακάο για το πασπάλισμα

για το βρέξιμο των σαβαγιάρ
κονιάκ
γάλα
νες καφέ

για την κρέμα
1 morfat
4-5 κουταλιές άχνη ζάχαρη
200γρ. Philadelphia light
200γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη morfat να αφρατέψει και προσθέτουμε
τη ζάχαρη,το Philadelphia και την κρέμα γάλακτος.

SV107887

SV107889

SV107891

Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ ένα μείγμα κονιάκ-γάλα-νες καφέ.

SV107893

Βουτάμε τα σαβαγιάρ 1-1 και πολύ γρήγορα μέσα στο
μείγμα και τα αραδιάζουμε στον πάτο μιας κουμπωτής φόρμας.

SV107895

Απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ τη μισή κρέμα.

SV107896

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το βρέξιμο των
σαβαγιάρ και απλώνουμε επάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.

SV107899

Bάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Όταν πρόκειται να την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο και
στολίζουμε όπως μας αρέσει.

SV102829

ΣΗΜ:Γράψτε σε χαρτί τη λέξη Τiramisu και κόψτε με το ψαλίδι της κουζίνας
σχηματίζοντας ένα στένσιλ.Βάλτε το πάνω στην τούρτα και πασπαλίστε
με άχνη για να μείνει το αποτύπωμα.

SV102832

3 σχόλια:

  1. Το έκανα σήμερα και μόλις το δοκιμάσαμε με τον άντρα μου!! Είναι πραγματικά τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Αλεξάνδρα. Μπορείς να διευκρινίσεις δοσολογίες για το κονιάκ, το γάλα (φρέσκο πλήρες;) και τον καφέ; Οι κουταλιές της άχνης υπολογίζονται με κουτάλι της σούπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...