Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Tiramisu από τη Bessie

Γεύση που φέρνει παραλήρημα!!!

DSC_0003

Υλικά

1 φυτική σαντιγί  MORFAT
1 philadelphia 250 γρ. ή mascarpone
120 gr. άχνη ζάχαρη
3 αβγά
2 βανίλιες
1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ
3 φλιτζανάκια κανονικό έτοιμο εσπρέσσο
1 σφινάκι amaretto (λικέρ με άρωμα πικραμύγδαλου)
κακάο για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Χτυπάμε τη morfat να γίνει σαντιγί 5-6 λεπτά.

DSC_0033       

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη.

DSC_0034

Ενώνουμε τα δύο μείγματα.

DSC_0035

Προσθέτουμε τις βανίλιες και τo philadelphia.
Το αποτέλεσμα μας είναι σαν χυλός.

DSC_0036

Στη συνέχεια,αφού ρίξουμε τον espressο σε ένα μπολ,προσθέτουμε
1 σφηνάκι amaretto για άρωμα.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ και στρώνουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 33χ23 εκ.

DSC_0037

DSC_0038

Απλώνουμε μια στρώση κρέμας.

DSC_0039

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη στρώση

DSC_0040

Τέλος,πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο.

DSC_0042

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί αρκετές ώρες,να δέσουν οι γεύσεις
και να κρυώσει καλά.

DSC_0006

Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

DSC_0031

ΣΗΜ:Φροντίστε τα αβγά που θα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή να είναι
όσο το δυνατόν πιο φρέσκα ή βιολογικά.
Καλό είναι συνταγές που περιέχουν ωμά αβγά να μην καταναλώνονται
από εγκύους !

DSC_0017

Συνταγή από τη φίλη Bessie.

2 σχόλια:

  1. οι φωτογραφίες πολύ καλές!! το πως παίζει το φως του ήλιου με τα κομμάτια του γλυκού!! αν δεν είναι τυχαίο. . . μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη δική μου σελίδα τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!!!
      Προσέχω τα πάντα,όσο βέβαια αυτό περνάει από το χέρι μου!!!!

      Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο!
      Καλό Σ/Κ,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...