Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Muffins σοκο-μπανάνας

Έτοιμα σε χρόνο dt!

SV101232

Υλικά
1 1/2 κούπας αλεύρι
1/4 κούπας κακάο
1κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ.baking powder
1/3 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπας ζάχαρη λευκή
1/2 κούπας ζάχαρη καστανή
2 πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες
1 αβγό

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπολ.

SV101214

Σε άλλο μπολ βάζουμε το αβγό τις 2 ζάχαρες και το ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε ελαφρά με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε τις
λιωμένες μπανάνες.

SV101218

SV101219

Ενώνουμε τα 2 μείγματα.

SV101220

Ανακατεύουμε απαλά ίσα να βραχούν τα στερεά υλικά.

SV101221

Αδειάζουμε σε φόρμα για muffins.
Η συνταγή δίνει 6 jumbo ή 12 μικρά muffins.

SV101222

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου 18-20 λεπτά.

SV101226

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά.
Τοποθετούμε τα muffins σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

SV101236
 

6 σχόλια:

  1. Καλημερα!!
    Υπεροχα,σπιτικα muffins!!
    Ολο το μυστικο ειναι στο ανακατεμα των στερεων υλικων με τα υγρα πραγματικα,ισα ισα να ενωθουν!!
    Ετσι παιρνουμε τα ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ muffins!! Εγω εβαλα και τσιπς σοκολατας! Φτιαξτε τα οπωσδηποτε!!
    Φιλικα,Α/Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντανοστιμα, αφρατα, μυρωδατα και οσο περνουν οι μερες ακομα καλυτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξανδρα μου μπορω να παραλειιψω το κακαο σ' αυτα τα muffins;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Αν αφαιρέσεις το αλεύρι θα χρειαστεί να
      προσθέσεις λίγο παραπάνω αλεύρι,
      αν και προσωπικά δεν το εχω δοκιμάσει,
      υποθέτω πως θα χρειαστείς περίπου 2-3 κ.σ. επιπλέον.

      Καλή επιτυχία...
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...