Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τάρτα ντομάτα mozzarella

Άλλος με την “τάρτα” μας;;;

DSC_0055

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
375 γρ.mozzarella (3 μπάλες)
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 μικρές ντομάτες
βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
λίγο ελαιόλαδο,περίπου 2-3 κ.σ.
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς C.
Βάζουμε,άδειο,μέσα στο φούρνο το ταψί στο οποίο θα ψήσουμε την τάρτα,
για να ζεσταθεί καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
 
DSC_0001

Χαράσσουμε ελαφρά γύρω-γύρω με μαχαίρι ένα περιθώριο 1 εκ. περίπου.

DSC_0002

Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια εκτός από το περιθώριο.

DSC_0003

Στο μεταξύ κόβουμε τις ντομάτες και το τυρί σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε
πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα
υγρά τους.

DSC_0004

Απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω στη σφολιάτα να πάει παντού εκτός
από το περιθώριο.

DSC_0005

DSC_0006

Απλώνουμε από πάνω τις φέτες του τυριού και το βασιλικό ψιλοκομμένο,αν
είναι φρέσκος,ή τον ξερό.

DSC_0008
  
Στρώνουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

DSC_0012

Βγάζουμε από το φούρνο το ζεστό ταψί και μεταφέρουμε μέσα με τη βοήθεια
της αντικολλητικής κόλλας την τάρτα.

DSC_0013

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι άκρες της σφολιάτας,
περίπου 20-25 λεπτά.

DSC_0058

Σερβίρουμε αμέσως!

DSC_0065

ΣΗΜ:
Όταν μεταφέρουμε την τάρτα στο ζεστό ταψί θα δούμε ότι αρχίζει να
ψήνεται αμέσως από κάτω.Αυτό βοηθάει να γίνει πιο τραγανή.


DSC_0042

Αν θέλουμε,όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.


DSC_0046

Συνταγή με τροποποιήσεις από το Sweet Sensation.

2 σχόλια:

  1. Υπέροχη, θα τη φτιάξω για τραπέζι που έχω σε κάτι φίλους, please δώσε μου μια εναλλακτική για τη μουστάρδα, τι άλλο θα μπορούσα να απλώσω αντί γι'αυτήν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Εγώ θα επέμενα να απλώσεις τη μουστάρδα στη βάση,
      έστω και την απλή όχι Dijon,
      κάνει τη διαφορά.

      Αλλοιώς,μην τη βάλεις καθόλου ή
      αν θέλεις βάλε μαγιονέζα.

      Περιμένω τις εντυπώσεις σου αν τελικά την φτιάξεις...

      Καλό βράδυ από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...