Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ψαρονέφρι ή κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα METAXA!

Μην πείτε ΟΧΙ σε αυτό το πιάτο!!!

SV103047

Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι ή φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
500 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι,άσπρο πιπέρι
2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.σ. κέτσαπ
4-5 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδα σ' ένα μεγάλο
τηγάνι.Το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά και
προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος.

SV103024

SV103025

Είναι σημαντικό να τσιγαρίσουμε το κρέας,μέχρι να
ροδίσει πολύ καλά.

SV103026

Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε με ένα σπίρτο να
γίνει φλαμπέ(δυστυχώς δε φαίνεται καλά στη
δεύτερη φωτογραφία).

SV103027

SV103028

Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,αλάτι,
πιπέρι,την κέτσαπ και το ταμπάσκο.

SV103033

SV103035

Βράζουμε το φαγητό μας,μέχρι να δέσει ελαφρά η
σάλτσα του.

SV103037

Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι.

SV103043

Συνταγή της φίλης μου Τασούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...