Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Mυρμηγκάτο υπερπαραγωγή

Μια ωδή στη σοκολάτα!!!!

Συνταγές..34

Υλικά
3 κ.σ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αβγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα τρούφα
500 γρ. αλεύρι
1 baking powder

για το σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

για το γλάσο της Ειρήνης
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
1 σοκολάτα γάλακτος 125 γρ.

για το γλάσο της Αλεξάνδρας
125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι για
να έχει το χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί το γλυκό μας να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι,βράζουμε πέντε λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.

DSCN3870

Για το κέικ,χτυπάμε για 5 λεπτά με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο.

DSCN3871

DSCN3873

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.

DSCN3877

Το ξύσμα,το γάλα,το χυμό,το ινδοκάρυδο και την τρούφα.

DSCN3879

DSCN3880

DSCN3883

DSCN3885

Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το baking.

DSCN3872

DSCN3886

Αδειάζουμε σε ταψάκι 32 εκ.και το βάζουμε να ψηθεί στους
180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.

DSCN3888

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο,σιροπιάζουμε αμέσως
με το κρύο σιρόπι.

DSCN3889

DSCN3890

Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.
Για το γλάσο της Ειρήνης:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες και περιχύνουμε το γλυκό μας.

DSCN3891

Επειδή όταν κρυώσει η σοκολάτα σκληραίνει,μπορείτε να περάσετε το γλυκό
από το φούρνο μικροκυμάτων για να τη λιώσετε.

Συνταγές..17

Για το γλάσο της Αλεξάνδρας:Ζεσταίνουμε το εβαπορέ και το ρίχνουμε μέσα
σε μπολ που έχουμε βάλει σπασμένη τη σοκολάτα μας.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο για να κρυώσει και να μπορεί να στέκεται στην
επιφάνεια του γλυκού και μετά καλύπτουμε το κέικ μας.
Αυτό το γλάσο όσο περνάει η ώρα σταθεροποιείται,αλλά δεν πήζει.
Είναι μαλακό και κρεμώδες!!!

DSCN3898 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...