Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ρύζι light

Για όλους όσους προσέχουν τη γραμμή τους
και όχι μόνο!!!


 
DSC_0050

Υλικά
2 κούπες μπασμάτι
6 κούπες νερό
4 κουταλιές λάδι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
5-6 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι,πιπέρι
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό.

DSCN3919

Αφού πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε
και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει.

DSCN3923

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε καλά
τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

DSCN3920

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε
ελαφρά.

DSCN3922

Ανακατεύουμε το ρύζι με τα μυρωδικά απαλά να ενωθούν.

DSCN3939

ΣΗΜ:Αυτό το ρύζι σε γεύση θυμίζει πάρα πολύ τη γέμιση από τα
γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας ντολμαδάκια.


DSC_0054

Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο νόστιμο πραγματικά είναι
και φυσικά πόσο ελαφρύ!!!

DSC_0056

ΠΗΓΗ:Realfood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...