Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Light σουβλάκια κοτόπουλο στο φούρνο

Και light και πεντανόστιμα!!!

SV101908

Υλικά
800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι(χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
300γρ. μανιτάρια κονσέβας σε φετάκια πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
1/2 κούπας λάδι
1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
100 ml.λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και
τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

SV101899

Τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.

SV101903

Ετοιμάζουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά μας.

SV101904

Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί και τα περιβάλλουμε
με το μείγμα τον λαχανικών.
Ανακατεύουμε το κρασί με το λάδι και τα περιχύνουμε.
Σκεπάζουμε τα ταψί μας με αλουμινόχαρτο.

SV101906

Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου ακόμη.
Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα σουβλάκια και από την άλλη μεριά,
για να ροδίσουν γύρω-γύρω.
Προσέχουμε να μην καούμε.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλτσούλα τους.

SV101920

1 σχόλιο:

  1. Τα έκανα χωρίς τη σάλτσα λαχανικών και τα συνόδευσα με πίτες σουβλάκι της Αλεξάνδρας και είναι υπέροχα!! Σίγουρα θα δοκιμάσω και τη σάλτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...