Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σουηδικά κεφτεδάκια-Kottbullar

Δε χρειάζεται να τρέχετε στο IKEA για να τα απολαύσετε!!!


DSC_0055

Υλικά
500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
1 κρεμμύδι
75 γρ.ψίχα από λευκό ψωμί
250 ml. γάλα
1 αβγό
αλάτι
λευκό πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο

ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση
ΨΙλοκόβουμε  το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι,σε τηγάνι,μέχρι να
πάρει ελαφρά χρώμα χωρίς να αρπάξει.

DSC_0027


DSC_0028

Μουσκεύουμε τη ψίχα του ψωμιού στο γάλα.

DSC_0030

Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,το αβγό,το ψωμί (όπως είναι μαζί με το
γάλα) και τα μπαχαρικά.

DSC_0031

Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά υγρό πιάτο.

DSC_0033

Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν απ’όλες τις μεριές.

DSC_0039

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας!

DSC_0044

ΣΗΜ: Στη Σουηδία σερβίρουν τα κεφτεδάκια με μια πλούσια σάλτσα ή
ζωμό,πουρέ και lingonberries (είδος βατόμουρου).

DSC_0048
ΠΗΓΗ:Αρμονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...