Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μπισκοτάκια με cream cheese και μαρμελάδα

Μινιατούρες πάστα φλώρας!!!
Συνταγές..11
Υλικά
170 γρ. cream cheese
230 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κ.σ. ζάχαρη
350 γρ. αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη)
μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπας μαρμελάδα καλής ποιότητας (προτιμήστε μια πηχτή μαρμελάδα για να μην τρέξει κατά το ψήσιμο)

άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα,το βούτυρο,τη ζάχαρη
και το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα περίπου 2 λεπτά.

DSCN4402

DSCN4403

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά
το αλεύρι,μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό.

DSCN4404

DSCN4406

Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι,μέχρι να
γίνει η ζύμη μας ενιαία.Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
λίγο ακόμη αλεύρι για να μην κολλάει το ζυμάρι μας στα
χέρια και στο μπολ.

DSCN4408

Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 3 χιλ.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 6x6 εκ.

DSCN4409

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα κουταλάκι του
γλυκού μαρμελάδα.
Δεν παραγεμίζουμε τα μπισκότα μας,γιατί η μαρμελάδα
θα τρέξει στο ψήσιμο.

DSCN4412

Ενώνουμε 2 από τις απένατι γωνίες καλά για να μην ανοίξουν.

DSCN4418

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες των μπισκότων περίπου,
15-20 λεπτά.

DSCN4414

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.

DSCN4436

1 σχόλιο:

  1. Νοστιμότατα, πανεύκολα και ευπαρουσίαστα, Ετοιμάζομαι να τα φτιάξω για δεύτερη φορά σε μια βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...