Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Χαλβάς με αμύγδαλα σταφίδες και cranberries

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα!!!
DSC_0028

Υλικά

για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι

για το χαλβά
3/4 κούπας καλό σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
1/2 κούπας cranberries

σαντιγί και κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι,εκτός από το χυμό λεμονιού,να βράσουν για
10 λεπτά.

DSC_0001

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το λεμόνι.

 DSC_0005    

Σε άλλο σκεύος βάζουμε το λάδι,το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

DSC_0002

Προσθέτουμε σταφίδες και cranberries και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

DSC_0007

Ενώνουμε με πολλή προσοχή,να μην καούμε,το σιμιγδάλι και το σιρόπι σε ένα
σκεύος και

DSC_0010

ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της
κατσαρόλας.

DSC_0016

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο σκεπασμένο και αδειάζουμε σε φόρμα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

DSC_0029

Γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα.

DSC_0031

ΣΗΜ:Ξέρω ότι ίσως σας ξενίζει λίγο το πάντρεμα χαλβά – σαντιγίς όμως πιστέψτε
με ο συνδιασμός είναι φανταστικός!!!

DSC_0061

1 σχόλιο:

  1. Αναμιγνύουμε βάζοντας το σιρόπι στο μείγμα ή το αντιθετο??επειδή λέτε προσοχή να μην καουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...