Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Cookies:”διαμαντάκια λευκά με ινδοκάρυδο”

Diamonds are forever…….oaa
 

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1 αβγό
220 -230γρ. αλεύρι
95 γρ.ινδοκάρυδο
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 αβγό χτυπημένο
ινδοκάρυδο για το στόλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ενωθούν καλά.

SV107966

Προσθέτουμε το αυγό,το ινδοκάρυδο,το αλάτι και τη βανίλια
 και συνεχίζουμε το χτύπημα.

SV107967

SV107969

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
 με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει πολύ.
Αν κολλάει ελαφρά δεν πειράζει,
όταν θα μπεί στο ψυγείο θα σφήξει
.
SV107972

Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι και την τυλίγουμε σε ζελατίνα
αφήνουμε να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

SV107974

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την επόμενη μέρα και την αλείφουμε
 με το χτυπημένο αβγό.

SV107976

Απλώνουμε στον πάγκο μας μπόλικο ινδοκάρυδο και κυλάμε
 επάνω το ρολό μας.

SV107978

Κόβουμε κομμάτι ζύμης και αραδειάζουμε στο ταψί μας.

SV107981

SV107983

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

SV107995

Βγάζουμε τα μπισκότα μας από το ταψί και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα
να κρυώσουν.

oaaa

1 σχόλιο:

  1. Πολύ νόστιμα! Εύκολα, βουτυρατα, αρωματικά! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...