Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Σοκολατένιο Cheesecake με βάση Brownie

Απλά Θ Ε Ϊ Κ Ο!!!


 
Υλικά
για τη βάση
185 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/4 κούπας σκόνη κακάο
1 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το cheesecake
285 γράμαρια philadelphia light
4 1/2 κ.σ.ζάχαρη
2 αβγά

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση σε μπολ και χτυπάμε
με το μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

SV109916

SV109920

Αδειάζουμε σε μικρό ταψί με διαστάσεις 23x28.

SV109924

Ετοιμάζουμε το cheesecake χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά
με το μίξερ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένα λείο μείγμα.

SV109926

Αδειάζουμε πάνω από το μείγμα της βάσης.

SV109928

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 30 λεπτά περίπου.

SV109942 

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και στη συνέχεια
κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Η συνταγή δίνει περίπου 12-15 κομμάτια.
Αν θέλουμε περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας!!!


SV109941

4 σχόλια:

  1. Θεϊκό δεν θα πει τίποτα...
    Πέτυχε με την πρώτη!
    Η υφή του είναι καταπληκτική!

    Σε ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά τέλειο!! Πολύ νόστιμη η βάση, δένει τέλεια
    με την κρέμα!
    Ευχαριστώ Αλέκα!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται καταπληκτικό και πανεύκολο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα, ειδικά μετά το επιτυχημένη "Λεμονότουρτα"! Φοβερές συνταγές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξάνδρα μου συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές. Αν κρατησω μια μικρή ποσότητα από την βάση και την ανάμειξω με το μείγμα τυριού για όψη μωσαϊκου θα ψηθεί Εντάξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...