Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Το Brownie των ερωτευμένων

Σοκολατοκαραμελοκόλαση!!!!!!!!!!!!!!!!

  DSC_0005

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο βρασμένο σε καραμέλα
180γρ. βούτυρο
250γρ. κουβερτούρα
40γρ. κακάο
4 αβγά
300γρ. ζάχαρη
200γρ. αλεύρι
100γρ. καρύδια

Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο για 3 ώρες με μέτρια φωτιά,μέσα σε κατσαρόλα με
νερό που να το σκεπάζει συνέχεια(από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση
της διαδικασίας).
Σε περίπτωση που το κουτί δεν καλύπτετε με νερό,προσθέτουμε
στην κατσαρόλα επιπλέον και μόνο ζεστό.
Αφήνουμε το κουτί με το γάλα να κρυώσει ΤΕΛΕΙΩΣ πριν το ανοίξουμε.
Φτιάξτε το  καλύτερα από την προηγούμενη μέρα!!
ΣΗΜ:Ετοιμάστε περισσότερα από ένα κουτιά και φυλάξτε τα
σε ντουλάπι για μελλοντική χρήση.


DSC_0002

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα.

DSC_0001

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε ένα-ένα τ’ αβγά,ανακατεύοντας μετά από κάθε
προσθήκη να ενωθούν με το μείγμα.

DSC_0004

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.

DSC_0002

Σε ταψί με διαστάσεις 22χ32 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα,απλώνουμε
το μισό από το μείγμα.

DSC_0001

Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μικρές κουταλιές από τη μισή καραμέλα
γάλακτος σε όλη την επιφάνεια.

DSC_0003

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο με τα
υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 35 λεπτά.

DSC_0023 

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 
DSC_0017

Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη Πόπη Τζάνη και είναι του Άκη Πετρετζίκη.

2 σχόλια:

  1. Θεϊκό ακούγεται!! να ρωτήσω όμως κάτι.. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την καραμέλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Αγάπη μου βράζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα γάλακτος!!!!!!

      Καλό υπόλοιπο Κυριακής...
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...