Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Νηστίσιμη τούρτα

Εύκολη και νόστιμη τούρτα για
περιόδους νηστείας.

SV105552 

Υλικά
για τη βάση
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια σόδα
1/3 κούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
3 συσκευασίες βανίλια
2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές ξίδι
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 και 2/3 κούπας νερό

για τη γέμιση
2 κούπες φυτική σαντιγί
νιφάδες σοκολάτας
σάλτσα φρούτου της επιλογής σας(φράουλα,κεράσι,βύσσινο)


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε απαλά με τον αυγοδάρτη όλα τα υλικά για τη βάση.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.
Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και όταν ψηθεί το κέικ μας,
το βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και
αναποδογυρίζουμε σε σκάρα να κρυώσει εντελώς.
Το χωρίζουμε σε 2 μέρη με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού.


Ετοιμάζουμε τις δύο κούπες φυτική σαντιγί στην οποία έχουμε
προσθέσει και 4-5 κουταλιές άχνη,ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε.
Στρώνουμε περίπου τη μισή σαντιγί στον ένα πάτο.
Βάζουμε μπόλικη από τη σάλτσα που έχουμε επιλέξει και πασπαλίζουμε
με νιφάδες σοκολάτας.
Βάζουμε από επάνω τον άλλο πάτο.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί,δημιουργώντας όμορφα σχέδια.
Προσθέτουμε πάλι τη σάλτσα φρούτου και διακοσμούμε όπως μας αρέσει
με κομμάτια σοκολάτας.

 
ΣΗΜ:
Για να φτιάξετε σάλτσα βύσσινο ή κεράσι θα χρειαστείτε:
1 κομπόστα των 800 γρ.
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
μισή κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ

Στραγγίζουμε τα φρούτα από την κομπόστα και βάζουμε το ζουμί μέσα σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα επόμενα δύο υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα φρούτα που είχαμε αφαιρέσει
και τις δύο κουταλιές κονιάκ.
Εγώ στη συνταγή αυτή έχω χρησιμοποιήσει σάλτσα φράουλα που έχω
φτιάξει και έχω φυλάξει στην κατάψυξη από την άνοιξη.
Επειδή φράουλα δεν υπάρχει σε κονσέρβα,σας έδωσα την παραπάνω συνταγή
για να φτιάξετε σάλτσα με φρούτα που μπορείτε να βρείτε σε κονσέρβα.

SV105568

11 σχόλια:

  1. Αν δεν ρίξουμε το κακάο, μπορούμε να κάνουμε το παντεσπάνι λευκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρίνα μου.
      Ναι μπορεις να κάνεις λευκό το παντεσπάνι.
      Απλά θα χρειαστεί να προσθέσεις λίγο παραπάνω αλεύρι, περίπου 5 κ.σ..

      Να ξέρεις βέβαια ότι αυτό το παντεσπάνι, επειδή δεν έχει τα κλασικά υλικά,είναι πιο βαρύ από τα παντεσπάνια που εχουμε συνηθίσει.

      Εύχομαι πάντως αν το δοκιμάσεις να σου αρέσει.

      Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. η φυτικη σαντιγυ ειναι νηστισιμη? νηστευω και απο κρεας και απο γαλα ευχαριστω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Εντελώς νηστίσιμη είναι η φυτική κρέμα σόγιας.
      Η KRE TORRE,όπως το γράφει άλλωστε και στη συσκευασία της, περιέχει πρωτεΐνες γάλακτος.

      Καλή συνέχεια
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. την ψηνουμε στους 180 σε αντισταση πανω κατω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ αλεξανδρα σας ζητω βοηθεια εψησα τη βαση σε αντισταση πανω κατω και δε ψηθηκε στη μεση πρεπει καπως να το σωσω βοηθησε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου.
      Λυπάμαι που άργησα να δω το σχόλιο.

      Το παντεσπάνι με αντιστάσεις ψήνεται μήπως όμως ο φούρνος είναι λίγο διαφορετικός;
      Ίσως....

      Αν δεν έχεις κάνει κάτι αλλο μέχρι τώρα για να το σώσεις και για να μην το πετάξεις,βάλτο πάλι στο φούρνο και ψήσε σε χαμηλή θερμοκρασία όσο ακόμη χρειάζεται μέχρι να βγαίνει καθαρό ενα μαχαιράκι αν το βυθίσεις στο κέντρο.
      Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε...

      Δυστυχώς:(

      Ελπίζω να τα καταφέρεις..
      Καλή συνέχεια..
      Αλεξ.

      Διαγραφή
  5. sta 50 lepta pou to psisa mou kaike kai kollise!!!!!!!!!!!!!! mipos xreiazetai 15 lepta psisimo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα από μένα.

      Το ότι το παντεσπάνι σου κόλλησε σίγουρα δεν οφείλεται στον χρόνο ψησίματος.
      Μάλλον δεν προετοίμασες καλά τη φόρμα σου(βουτύρωμα ή κάποιο αντικολλητικό χαρτί)

      Για το χρόνο ψησίματος τώρα,
      καθε φο΄ρνος σίγουρα ψήνει διαφορετικά και όταν ΄δίνουμε ένα χρόνο αυτός είναι ενδικτικός και μόνο!
      Το καλύτερο είναι να δοκιμάζεις το εσωτερικό του κέικ με ένα μαχαίρι και όταν βλέπεις ότι είναι ψημένο να το βγάζεις.
      Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βρει κανεις το σωστό χρόνο για τη δική του κουζίνα.

      Αυτά από μένα σου εύχομαι καλή Ανάσταση
      και ένα όμορφο Πάσχα!
      Α.

      Διαγραφή
    2. i geusi tou einai kapos pikri kai periergi ama valo kai t ipoloupa ilika tha ftaksei i geusi? t tapsi t boutirosa poli kala

      Διαγραφή
  6. Γεια σας! Θα ηθελα να ρωτησω, γιατι ενω το σκευος μου ηταν καινουργιο αντικολλητικο και πολυ καλα βουτηρωμενο μου κολλησε το παντεσπανι και οταν ηθελα να το κοψω στην μεση κοβοτανε πολυ δυσκολα,κολουσε στο μαχαιρι παρολο που ψηθηκε πολυ καλα(καναμε το τεστ με την οδοντογλυφιδα)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...