Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Χουρμαδάκια σιροπιαστά

Εύκολο, νόστιμο,τέλειο!!!!!
 apo


Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
20 χουρμάδες
σοκολάτα κουβερτούρα λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
ή μαργαρίνη όταν τα θέλετε νηστήσιμα

για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
λίγο λεμόνι

Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια και στη θέση τους
βάζουμε τη σοκολάτα που έχουμε κόψει με μαχαίρι σε κομμάτια.

SV106754

Ανοίγουμε μπροστά μας το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 5 ίσα
κομμάτια από την μακριά του πλευρά και σε 4 ίσα κομμάτια από τη στενή.
Έχουμε έτσι συνολικά 20 τετράγωνα κομματάκια σφολιάτας.

SV106762

Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε τα κομματάκια του φύλλου μας.

SV106765

Σε κάθε κομματάκι ζύμης βάζουμε ένα γεμιστό με σοκολάτα χουρμά και
κλείνουμε επανοτίζοντας 2 από τις απέναντι γωνίες του φύλλου μας.

SV106766

SV106769


Αραδιάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό και βουτυρώνουμε
πάλι όλα τα χουρμαδοπιτάκια.

SV106771

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω-κάτω για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει
όμορφα  η σφολιάτα.

SV106792


Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας για
5-7 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός) όλα μαζί τα υλικά.
Περιχύνουμε τα χουρμαδάκια με το σιρόπι.

SV106810

2 σχόλια:

  1. τελεια!! αλεξανδρα εισαι φοβερη!! αφροδιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Αφροδίτη μου χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Καλή συνέχεια
      Αλεξ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...