Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Κρεατόπιτα

…με μοσχαρίσιο κιμά και χωριάτικο λουκάνικο.

DSC_0031

Υλικά
1 δόση ζύμη σφολιάτας σπιτικής

για τη γέμιση
2 λουκάνικα χωριάτικα
3-4 πράσα το τρυφερό μέρος μόνο ψιλοκομμένα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό
σκεύος να σοταριστούν μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος από το
λίπος τους.
Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε
στην άκρη.

DSC_0010

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα πράσα με ελάχιστο νερό να
αχνιστούν μέχρι να φύγει όλο το νερό και να μαλακώσουν.

DSC_0011

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτομε μέσα και τον κιμά.
Σοτάρουμε για λίγο μαζί με τα πράσα.

DSC_0013 

Ρίχνουμε στο μείγμα και τα λουκάνικα.Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή.
Πασπαλίζουμε με λίγη καλής ποιότητας ρίγανη.

DSC_0016

Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να σταθεί
και να κρυώσει.Στο μεταξύ ανοίγουμε το ένα από τα 2 φύλλα της πίτας
και το απλώνουμε στη βάση ενός καλά λαδωμένου ταψιού με διάμετρο
40 εκ.Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.

DSC_0017

Καλύπτουμε με το 2ο φύλλο και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Δε χαράσσουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου μία ώρα.

DSC_0020

Όταν πάρει όμορφο χρώμα,σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε την πίτα
από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε.

DSC_0028

ΣΗΜ:Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε σε αυτή την πίτα είναι
να μην έχει η γέμιση καθόλου υγρά!


DSC_0045

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...