Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Σιρόπι σοκολάτας

“Κολλάει” στα πάντα!!!
DSCN9395
Υλικά
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα κακάο
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή βανίλιες
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύουμε με σύρμα καλά τη
ζάχαρη με το κακάο να μην υπάρχουν “κόμποι”.

 DSCN9358

Προσθέτουμε το αλάτι με το νερό και βάζουμε πάνω σε μέτρια
φωτιά.Ανακατεύουμε περιοδικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά
και να αρχίσει ο βρασμός.

DSCN9359


DSCN9361

Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για μερικά λεπτά
(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και μετά),μέχρι να πήξει
το μείγμα ελαφρά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
DSCN9364

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να σταθεί
για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το απόσταγμα της βανίλιας και ανακατεύουμε.

DSCN9366

Όταν το σιρόπι είναι πλέον χλιαρό,αδειάζουμε σε μπουκάλι και φυλάσσουμε
στο ψυγείο.

DSCN9396
Τα παραπάνω υλικά δίνουν περίπου 350 γρ. υπέροχο σπιτικό σιρόπι
σοκολάτας,κατάλληλο για παγωτά,κρέμες,κέικ και ό,τι άλλο μπορούμε
να φανταστούμε.

DSCN9402

2 σχόλια:

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΙ ΘΕΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
    ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΙΡΟΠΑΚΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΑΚΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...