Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά

Ελλάδος γεύσεις!!!

SV100833

Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 κουτάκι (330 ml)μπίρα
2 κούπες αλεύρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι


Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε 24 ώρες τον μπακαλιάρο,αφού αφαιρέσουμε
το δέρμα και τον κόψουμε σε κομμάτια.
Αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του ξαρμυρίσματος.

SV100790

Βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον σφίγγουμε με
τα χέρια μας να στραγγίσουν καλά όλα τα υγρά που τυχόν κρατάει.

SV100791

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις 2 κούπες αλεύρι,το ανάλογο αλάτι και
όση μπίρα χρειαστεί(σχεδόν όλο το κουτί).Ανακατεύουμε καλά
τα υλικά,μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς χυλός.

SV100819

SV100821

SV100822 

Για να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο,ζεσταίνουμε μπόλικο
ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφού περάσουμε πρώτα τα κομμάτια
από αλεύρι,τα βουτάμε μέσα στο χυλό και τα τηγανίζουμε στο
καυτό λάδι,μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

SV100827

SV100828

SV100830

Βάζουμε τα έτοιμα κομμάτια σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας,
για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με σκορδαλιά.

SV100845

για τη σκορδαλιά

SV100855

Υλικά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας ξίδι
αλάτι
2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί,μόνο την ψίχα,μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη πάρα πολύ καλά


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε ένα μπολ.

SV100793

Βάζουμε στο blender το ελαιόλαδο,το σκόρδο,το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά.

SV100792 

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ξίδι.

SV100794

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μουλιασμένο και καλά στυμμένο ψωμί. 

SV100796

Χτυπάμε,ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό,ρίχνουμε λίγο
ακόμη λάδι και ξίδι.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν τα υλικά.

SV100813

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...