Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Παξιμαδάκια με σουσάμι

Σουσάμι άνοιξε……

SV101994

Υλικά
250 ml.ηλιέλαιο
250 ml.χυμό πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
11/2 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρίφαλο
750 γρ. αλεύρι
σουσάμι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ ζάχαρη,baking,σόδα,κανέλα,γαρίφαλο και αλεύρι.

 
SV101976

Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και
το χυμό πορτοκάλι.Ζυμώνουμε καλά.

SV101977

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπάλες.

SV101979 

Τις ανοίγουμε σε λεπτά στρόγγυλα μπαστούνια μάκρους 30 εκ.

SV101980 

Κυλάμε μέσα σε σουσάμι και τις αραδιάζουμε σε ταψί.

SV101981

SV101983

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τα ρολά διαγώνια
σε κομμάτια 1 εκ.

SV101986 

Βάζουμε ξανά στο φούρνο και συνεχίζουμε το
φούρνισμα άλλη μισή ώρα στους 150 βαθμούς να
ξεραθούν καλά τα παξιμαδάκια μας.

SV101992

Δεν έχετε δοκιμάσει ωραιότερα παξιμαδάκια και κρατάνε
πάρα πολύ καιρό κλεισμένα καλά σε κουτί μπισκότων.

SV101993

2 σχόλια:

  1. Kαι αν δεν έχουμε κουτι μπισκοτων ενα καθαρο κουτι απο τα γλυκα που μας φέρνουν κάνει ή να τα βάλω στο ψυγειο σε τάπερ?χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!

    Πολύ χαίρομαι που έφτιαξες τα αγαπημένα μου παξιμαδάκια!!

    Δεν χρειάζεται να τα βάλεις στο ψυγείο!
    Αν δεν έχεις κουτί μπισκότων βάλ'τα σε
    σακούλα τροφίμων καλά κλεισμένη!

    Ελπίζω να τα ευχαριστηθείς!
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...