Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα

Τα ωραιότερα doughnuts ever!
SV104813

Υλικά
7 γρ. ξερή μαγιά
1 κούπα ξινόγαλα (αριάνι)
56 γρ. ζάχαρη
60 ml.νερό ζεστό
710 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
98 γρ.βούτυρο λιωμένο
3 αβγά
μια πρέζα αλάτι
100 γρ.σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια ή σε ψηφίδες

λάδι για το τηγάνι
γάλα για το άλειμμα
ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μαγιά,ξινόγαλα,ζάχαρη και νερό
σε μπολ και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά,μέχρι να
αφρίσει.

SV104742

SV104744

Προσθέτουμε βούτυρο,αλεύρι,αβγά,αλάτι και ζυμώνουμε καλά.

SV104746

SV104747

SV104748

SV104750

Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και
ζυμώνουμε για 5 λεπτά ακόμη να μαλακώσει πολύ καλά.

SV104751

SV104755

Τη βάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ και τη
σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα,μέχρι να φουσκώσει
και να διπλασιαστεί σε όγκο.

SV104756

SV104757

SV104782

Την αδειάζουμε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια και
ανοίγουμε φύλλο πάχους 3 χιλ.

SV104783

Με ένα κουπ πατ 7,5 εκ.κόβουμε κύκλους πάνω στη ζύμη.

SV104785

Βουτάμε το κουπ πατ σε αλεύρι κάθε φορά που κόβουμε,
για να μην κολλάει.

SV104780

Μοιράζουμε στους μισούς από τους κύκλους τη σοκολάτα.

SV104786

Με λίγο γάλα βρέχουμε καλά τις άκρες των κύκλων
που γεμίσαμε.

SV104787

Καλύπτουμε με τους κενούς κύκλους και πατάμε να ενωθούν.

SV104788

Με ένα μικρότερο κουπ πατ 6,5 εκ. ξανακόβουμε τα
γεμισμένα ντόνατ,για να σφραγίσουμε καλά τη σοκολάτα.

SV104790

Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι ένα μεγάλο ταψί
και τα αραδιάζουμε επάνω.Τα αφήνουμε να σταθούν
περίπου 30 λεπτά,για να φουσκώσουν και πάλι.

SV104784

SV104792

Βάζουμε σε φαρδύ τηγάνι μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά
και ρίχνουμε μέσα τα ντόνατς.Γυρίζουμε να ψηθούν
καλά από όλες τις μεριές και βγάζουμε σε πιάτο
στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

SV104795

SV104798

SV104800

Βάζουμε σε μπολάκι λίγη-λίγη τη ζάχαρη και περνάμε
τα ντόνατς μέσα από αυτή να καλυφθούν καλά
γύρω γύρω.

SV104802

Μη σας τρομάζει η εκτέλεση της συνταγής.
Στην ουσία είναι πανεύκολη.
Όσο για το αποτέλεσμα δε σας λέω τίποτα …
Εξαιρετικό!!!
Εγώ φτιάχνω πάντα τη μισή δόση και μου βγαίνουν περίπου 22-24 κομμάτια.

SV104822

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική συνταγή,αξίζει πραγματικά να δοκιμαστεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια Αλεξάνδρα! Σ᾽ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...