Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τορτελίνια με κόκκινη σάλτσα

Φωτιά στα “κόκκινα”!!!

DSCN9815

Υλικά
1 πακέτο τορτελίνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
1 κουτί ντοματάκι κον-κασέ
150 gr. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
250 gr. κρέμα γάλακτος light
1 κούπα πεκορίνο ή άλλο τυρί
λίγο μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια κατά τα γνωστά.

DSCN9788
    
Στο λάδι σοτάρουμε κρεμμύδι,σκόρδο,μανιτάρια,πιπεριά,μπέικον.

DSCN9789

Ρίχνουμε ντοματάκι και πελτέ.

DSCN9791

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε την κρέμα.

DSCN9792

Αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά.Ενώνουμε τα τορτελίνια
με τη σάλτσα

DSCN9793

Αδειάζουμε σε πυρέξ και σκεπάζουμε με τα τυριά.

DSCN9795

Ψήνουμε στους 200  βαθμούς C,σε προθερμασμένο φούρνο,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσουν.

DSCN9813

Σερβίρουμε αμέσως!
DSCN9816

1 σχόλιο:

  1. To ftiaxa x8es! Apla nostimotato..to fagame san kiriws..Xortastiko k i saltsa geystikotati. Den eixa tortelinia k etsi evala ravioles (kipriakes) k anti mpeikon evala kapnisti galopula pou ixa sto spiti. Tin epomeni fora 8 dokimasw me mpeikon kai 8 frontisw na exw tortelinia!! Siguri epilogi k gia sinodeytiko se trapezi an 8es na entipwsiaseis..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...