Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Κανελόνια

Για χρόνια δεν ήταν από τα
αγαπημένα ζυμαρικά,μέχρι
που δοκίμασα αυτή τη συνταγή………


SV102193

Υλικά
1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα

για την μπεσαμέλ
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά τριμμένα
αλάτι,πιπέρι


150 γρ. πικάντικα τυριά τριμμένα(γραβιέρα,καπνιστό κ.ά.)

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και
προσθέτουμε τον κιμά.Σοτάρουμε,μέχρι να αλλάξει
χρώμα.

SV102174

SV102177 

Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και το μισό
κον κασέ.Βράζουμε για 5 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

SV102178 

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σοτάροντας τις 6 κ.σ.
αλεύρι με 4 κ.σ βούτυρο.Προσθέτουμε ζεστό το 1
λίτρο γάλα και ανακατεύουμε,μέχρι να πήξει.

SV102181

Προσθέτουμε 50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά και
ανακατεύουμε καλά να λιώσουν μέσα στην μπεσαμέλ.

SV102183

Ενώνουμε το μείγμα του κιμά με την μπεσαμέλ. 

SV102186

Απλώνουμε σε ταψί το υπόλοιπο κον κασέ,κρατώντας
2-3 κουταλιές.
 
SV102184 

Βάζουμε όρθια τα κανελόνια μας μέσα στο ταψί και
τα γεμίζουμε (το μείγμα είναι αρκετά ρευστό,αλλά
έτσι πρέπει,για να ψηθούν καλά τα κανελόνια και
να διατηρηθούν ζουμερά).Τα ξαπλώνουμε αμέσως,
όπως είναι, στο ταψί μας. 

SV103101

SV103103 

Περιχύνουμε τα κανελόνια με το μείγμα της γέμισης
που μας περίσσεψε.Απλώνουμε επάνω τις 2 κουταλιές
κον κασέ που μας έχουν μείνει και πασπαλίζουμε με
τα 150 γρ. τυρί.

SV102188

SV102187

Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι
πολύ μεγάλο,έτσι ώστε τα κανελόνια να είναι ουσιαστικά
βυθισμένα μέσα στο μείγμα της γέμισης,για να ψηθούν
και να παραμείνουν μαλακά.Πριν ρίξουμε το ταψί στο
φούρνο,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
 
SV102189

17 σχόλια:

  1. Τι να πω για αυτή τη σύνταγη;
    ΤΟ φαγητό! Πεντανόστιμο, τα κατέβαζα 3-3!!
    Απλά συγχαρητήρια!!

    Ευχαριστώ πολύ!!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ωραιότερα κανελόνια.Νόστιμα, μαλακά και όχι ξερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Αλεξάνδρα, τα έφτιαξα σήμερα και ήταν καταπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άνδρας μου λατρεύει το παστίτσιο, αλλά μόλις έφαγε αυτην την εκδοχη των κανελονιών ξετρελάθηκε!!!! Μακάρι να ήταν λίγο πιο διαιτητικά!!!!!
    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα παιδια μου και ο αντρας μου τα λατρεψαν!!!!Μπραβο σου Αλεξανδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλο. Έχω ξαναφτιαξει κανελονια αλλά αυτή η συνταγή είναι πολύ ωραία. Θα το δοκιμαζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ νόστιμη συνταγή!
    Έχουμε ξετρελαθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέσα στον κιμά που έβραζε έβαλα και δύο πιπεριές ψιλοκομμένες, μία κόκκινη και μία πράσινη και έγινε πεντανόστιμο το φαγητό, όχι ότι και χωρίς τις πιπεριές δεν ήταν πολύ νόστιμο. Αλλά νομίζω ότι οι πιπεριές ταιριάζουν πολύ μέσα στον κιμά σε τέτοια ζυμαρικά, κανελόνια ή λαζάνια. Συγχαρητήρια για τη συνταγή και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν τα φτιαξω το βραδυ γι αυριο θα ειναι νοστιμα αυριο η ειναι απ τα φαγητα που πρεπει να καταναλωνονται αμεσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα εφτιαξα σημερα.Επειδη μου βγηκε πολυ αραιη η μπεσαμελ εριξα κ αλλο αλευρι κ βγηκε πιο πηχτο το μειγμα απ τις φωτογραφιες κ ετσι στο τελος εριξα λιγο γαλα στο ταψι.Περιμενω να ψηθουν.Ελπιζω να βγει καλο το αποτεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελεια τα κανελονια!!Συγχαρητηρια!!Καθιερωθηκαν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ.Αλεξάνδρα αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική! Τα κανελόνια βγήκαν τέλεια! Σας θαυμάζω πολύ για όλες σας τις συνταγές! Είναι όλες υπέροχες!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ.Αλεξάνδρα αυτη η συνταγή είναι καταπληκτική! Τα κανελόνια βγήκαν τέλεια! Σας θαυμάζω πολύ για τις συνατγές σας, είναι όλες υπέροχες!! :) Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κ.Αλεξάνδρα, αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική! Τα κανελόνια βγήκαν τέλεια!! Σας θαυμάζω πολύ για τις συνταγές σας, είναι όλες υπέροχες!! :) Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχει μια εβδομάδα που τυχαία ανακάλυψα το blog σου Αλεξάνδρα και τι να πρωτοπώ! Τώρα που σου γράφω τα κανελόνια είναι στο φούρνο και πριν καν γίνουν ξέρουμε οτι θα είναι νοστιμότατα χάρη στην συνταγή σου.
    Μαγειρεύουμε σαλονικιώτικα και γουστάρουμε! Τα φιλιά μου!
    Νινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...