Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κέικ με σιρόπι από πορτοκάλι

Ένα κέικ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!
Με υπέροχη γεύση αμυγδάλου και ελαφρά σιροπιασμένο
θα γίνει το must του καφέ σας !!!!!!


DSCN2338

Υλικά
200 γρ. βούτυρο ή σπορέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα

για το σιρόπι
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ.χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ,εκτός από τα αμύγδαλα,
στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.

DSCN2316

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα
στο μείγμα.

DSCN2317

Αδειάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα και
ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς

DSCN2318

DSCN2327

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει
ο βρασμός)

DSCN2320

Σιροπιάζουμε το κέικ μόλις βγει από το φούρνο με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.Αν θέλουμε,το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

DSCN2330

ΣΗΜ:Μην αρκεστείτε στο να βάλετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο σιρόπι.
Βάλτε και τις 2 κουταλιές σούπας (προσέχουμε βέβαια πάντα να πάρουμε
μόνο το πορτοκαλί μέρος της και όχι το άσπρο που είναι πικρό).
Είναι υπέροχο καθώς θα καραμελώσει βράζοντας μαζί με το σιρόπι!
Να πούμε επίσης ότι το κέικ δεν είναι σιροπιαστό αλλά ελαφρώς “βρεγμένο”
γύρω γύρω.Αν θέλετε,διπλασιάστε τη δόση για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Αντικαταστήστε στα κέικ τη μαργαρίνη με σπορέλαιο και θα δείτε ότι το
αποτέλεσμα που θα πάρετε θα είναι ακόμη πιο αφράτο και “φίνο”
(συμβουλή της πολύ καλής φίλης Χρύσας που δοκίμασα και προτείνω
πλέον ανεπιφύλακτα).


 
DSCN2361

Συνταγή από τη φίλη μου Ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...