Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μπιφτέκια λαχανικών

Τηγανισμένα χωρίς λάδι!DSC_0021
Υλικά
2 μεγάλα κρητικά παξιμάδια βρεγμένα,στυμμένα και αλεσμένα στο μούλτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μπόλικο άνηθο και μαϊντανό
1 κολοκύθι μεγάλο στο ρεντέ
300 γρ. μανιτάρια φρέσκα αλεσμένα στο μούλτι
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπα λάδι
1 αβγό
ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι,πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)
300 γρ. περίπου αλεύρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ εκτός από το αλεύρι.

DSC_0004

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να πλάθεται το μείγμα.

DSC_0005

Σχηματίζουμε μπιφτεκάκια και μαγειρεύουμε σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς καθόλου
λάδι,σκεπάζοντας την κατσαρόλα με το καπάκι της.

DSC_0006

Όταν είναι έτοιμα τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

DSC_0022

Η συνταγή είναι της Ιωάννας Τσολομύτη.

2 σχόλια:

  1. ωχ παναγια μου!τα βλεπω κ μου τρεχουν τα σαλια χαχαχαχα!τα κανω παραυτα!εχεις ωραιοτατες συνταγες για μενα που δεν τρωω κρεας,πουλερικα κ ψαρι!μπραβο,μπραβο,μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί για τα παξιμάδια μπορούμε να βάλουμε φρυγανιά ή βρώμη; Κι αν ναι σε πόση ποσότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...