Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κέικ με γιαούρτι και κεράσια

Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο…
SV106064

Υλικά
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
2 κούπες ζάχαρη
5 αβγά χωρισμένα κρόκοι-ασπράδια
2 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα κεράσια χωρίς κουκούτσι
ξύσμα από 1 λεμόνι

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση
Χτυπάμε με ελάχιστο αλάτι τα ασπράδια μας σε μαρέγγα.

SV105931

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα 2/3 από το γιαούρτι και
τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.

SV105918

Ανακατεύουμε τη σόδα με το υπόλοιπο γιαούρτι και τα
προσθέτουμε στο μίξερ.

SV105919

SV105920

Προσθέτουμε τα κροκάδια ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

SV105924

Ρίχνουμε τις βανίλιες,το ξύσμα από το λεμόνι και κουταλιά-
κουταλιά το αλεύρι.Κρατάμε 1-2 κουταλιές για να
αλευρώσουμε τα κεράσια μας.
Χτυπάμε να ενωθούν.

SV105928

SV105930

Τέλος,προσθέτουμε τη μαρέγγα και με το μίξερ στην πιο
χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα,
χωρίς να ξεφουσκώσει.

SV105935

Με το αλεύρι που κρατήσαμε αλευρώνουμε τα κεράσια μας
και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

SV105936

SV105937

Αδειάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη
φόρμα με διάμετρο 26 εκ. α(ν θέλουμε μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε και ταψάκι με διαστάσεις 37x27εκ.,εκεί
όμως αλλάζει ο χρόνος ψησήματος).

SV105938

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 1 ώρα.

SV105948

Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το γλυκό και ετοιμάζουμε
το σιρόπι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη,το νερό και μερικές
σταγόνες χυμό λεμονιού.Βράζουμε για 5 λεπτά.

SV105947

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι και
αφήνουμε να απορροφηθεί.

SV105954

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε!!!

SV105970

ΤΙΡ
Αν θέλουμε,παραλείπουμε το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό σκέτο.

SV106072

Η συνταγή είναι της Ν. Μερκούρη.

5 σχόλια:

  1. καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια για την εξαίρετη δουλειά!Η εν λόγω συνταγή μου κίνησε την περιέργεια και θα ήθελα να τη δοκιμάσω.Αναρωτιέμαι αν χρειάζεται προσθήκη βουτύρου ή όχι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το ενδεχομένως αφελές της ερώτησης.Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου.
      Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις.
      Όχι στη συνταγή δεν χρειάζεται βούτυρο!

      Είναι πολύ ωραίο κέικ θα χαρώ πολύ αν το δοκιμάσεις τελικά.

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας :) όταν λέμε μια κούπα δηλαδή τι κούπα ενοούμε τον Kellogg's ή του νερού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας και πάλι :) τελικά τα κατάφερα με τις κούπες :) απολαυστικό, τέλειο συγχαρητήρια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου.

      Χαίρομαι που τα κατάφερες τελικά και
      σου άρεσε και το αποτέλεσμα.

      Σχετικά με το ποια κούπα χρησιμοποιώ κοίταξε στα δεξιά της σελίδας και θα δεις ακριβώς ποια είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Καλό βράδυ,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...